“Yaz boz tahtasına dönüştürüldü”

Çanakkale Tabip Odası Başkanı Dr. Naci Hasanefendi, aile hekimliği uygulama yönetmeliğinde yapılan değişikliğe sert tepki gösterdi.

806
Her gün değiştirilen yönetmelikler nedeniyle sağlığın yazboz tahtasına dönüştürüldüğünü belirten Çanakkale Tabip Odası Başkanı Dr. Naci Hasanefendi; “Ülkemizde, sağlıkta dönüşüm adı altında uygulanan akıldışı, bilimdışı uygulamalar hız kesmeden devam etmektedir. Sağlık beceriksiz yöneticiler elinde, her gün değiştirilen yönetmelikler marifetiyle yazboz tahtasına dönüştürülmüş, oy kapma dışında hiçbir hedefi olmayan, gitgide bir kördüğüm haline getirilmiştir. Son olarak aile hekimliği uygulama yönetmeliğinde yapılan değişiklik ile aile hekimi meslektaşlarımız bir türlü düzen tutturulamayan perifer hastane acil servislerinde asıl görevi dışında nöbet tutmaya zorlanmaktadır. Bu ve benzeri akıl dışı uygulamalar ile koruyucu sağlık hizmetlerinde önemli aksamalar meydana gelmesi, aile hekimi ile takip ettiği hastalar arasında iletişimin daha da bozulması ve çatışmanın artması kaçınılmaz hale gelecektir” dedi.
 
Tabip Odası`ndan aile hekimlerine destek
Aile hekimlerine nöbet zorunluluğu getiren uygulamadan vazgeçilmesi gerektiğini ifade eden Hasanefendi şu şekilde konuştu: “Sağlık yönetimi ve uygulamalarında hekimi ve hekim örgütlerini bilinçli ve net bir şekilde dışlayan, hiçbir şekilde iletişim kurmayan Sağlık Bakanlığı, uygulamaları ile her gün sağlıkta kargaşanın daha da artmasına sebep olmaktadır. Sağlık Bakanlığı’nı bu uygulamayı tekrar gözden geçirmeye, bilimin ve akılcı sağlık yönetimi anlayışı ışığında aile hekiminin motivasyonu ve moralini bozucu uygulamalardan kaçınmaya, aile hekimi meslektaşlarımızın özverili çabalarına saygı duymaya davet ediyoruz. Çanakkale Tabip Odası Yönetimi, Aile Hekimi meslektaşlarımızın bu haksız uygulama karşısındaki haklı mücadelesini destekliyor ve saygı ile karşılıyor. Bir kez daha hekimi dışlayan, sağlık uygulama ve yönetimlerinin başarısız olmaya mahkum olduğu konusundaki görüşümüzü kamuoyu ile paylaşıyoruz.”
Paylaş