“Yangın merdivenini nereye yapacağız?”

Çanakkale Anadolu Öğretmen Lisesi`ndeki yangın merdiveni olarak hizmet veren ancak sonrasında erkek öğrencilerin yurda giriş-çıkıp yaşması için düzenlenen merdiveni İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Şaban Karataş`a sorduk. Karataş, “Öğrenciler ve aileleri böyle istiyor. Bizim müdahale etmemiz doğru değil, üçüncü bir merdiveni ise nereye yapacağız? Zaten küçücük bina” yorumu yaptı.

834
Çanakkale Anadolu Öğretmen Lisesi`nin dışarıdaki merdivenleri ile ilgili gelişmeleri değerlendiren İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Şaban Karataş, merdivenlerin öğrenci ve ailelerin istediği şekilde kullanıldığını ifade etti. Karataş, “Şimdi öğrenciler ve okul aile birliği nasıl istiyorsa öyle kullanılıyor. Bizim müdahale etmemiz, `yok öyle, değil böyle olacak` dememiz doğru değil. Neticede demokrasi gerektiği öğrencilerin ve ailelerinin istediği şekilde kullanılıyor. Kaldı ki o merdiveni ben yangın merdiveni olarak yaptırdım, ancak sonrasında bu şekilde işlev kazandı. Aileler ve öğrenciler böyle istedi. Şimdi üçüncü bir yangı merdivenini nereye yapacağız? Zaten küçücük yer” dedi.
 
“Yurdu yıkıp yeniden yapmamız gerekiyor”
İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Şaban Karataş, “Zaten bana kalırsa oradaki yurt çağın gereklerini yerine getirmekten uzak. Öğrencilerimizin daha rahat etmeleri için o yurdu yıkıp yeniden yapmalıyız. Biz bunları düşünüyoruz, planlıyoruz” dedi.
Paylaş