“Yağışlı hava devam edecek”

Çanakkale`de sağanak yağış etkili oluyor. Kuzey Ege Denizi`nde etkili olan poyraz fırtınası ise deniz ulaşımını olumsuz yönde etkiledi.

569
Kent merkezinde zaman zaman etkili olan sağanak yağış hayatı da olumsuz yönde etkiliyor. Aralıklarla yağan yağış bazı bölgelerde ufak su birikintilerine neden olurken, Lapseki ilçesinde de ağaçlar buz tuttu. Hava sıcaklıklarının düştüğü Çanakkale`de yağan yağışlarla birlikte barajlarda da su seviyesi de yükseldi. Etkili olan yağışlı havanın devam edeceğini bildiren Meteoroloji 2.Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi yetkilileri; “Bölgemizin, Cuma gününden itibaren etkili olan yağışlı sisteme ilave olarak, bugünden itibaren yeni bir yağışlı sistemin etkisine gireceği tahmin edilmektedir. Bu sistemin, bugün gece (28.01.2014) ve Çarşamba günü ilk saatlerde kıyı kesimlerinde kuvvetli sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde, sonrasında hafif sağanak şeklinde etkisini devam ettireceği ve akşam saatlerinden itibaren bölgemizi terk edeceği beklenmektedir. Hava sıcaklığının ise, yağışlı sistemlere rağmen bölge genelinde mevsim normalleri civarında ve yer yer birkaç derece üzerinde seyretmeye devam edeceği bekleniyor. Aylık ve mevsimlik tahmin değerlendirmelerine göre, önümüzdeki Şubat, Mart ve Nisan aylarında yağışların mevsim normalleri civarında; hava sıcaklıklarının ise mevsim normallerinin biraz üzerinde seyredeceği öngörülmektedir” dediler.
 
Ada seferine poyraz engeli
Gökçeada-Kabatepe arasındaki feribot seferleri, Kuzey Ege Denizi`nde etkili olan poyraz nedeniyle iptal edildi. Zaman zaman saatte 70 kilometre hızla esen poyraz fırtınası nedeniyle Gökçeada`dan Kabatepe`ye saat 13.00 ve Kabatepe`den Gökçeada`ya saat 15.00 de yapılması planlanan seferlerin iptal edildiği bildirildi.
Paylaş