“Vicdanlar Sivas’ı unutmaz”

Türkiye Komünist Partisi Çanakkale İl Örgütü, Çanakkale Halkevi üyeleri Sivas katliamı davasının zaman aşımına uğramasını Saat Kulesi önünde yaptıkları açıklama ile protesto ettiler.

605
 
Sivas katliamı davasının zaman aşımına uğraması Saat Kulesi meydanında Türkiye Komünist Partisi Çanakkale İl Örgütü ile Çanakkale Halkevi üyeleri tarafından protesto edildi.
 
Eylemde konuşan TKP Yönetim Kurulu Üyesi Berna Ersoy; “Bugün Ankara Adliyesinde görülen Sivas Katliamı davası 5 Dakika içinde zaman aşımı nedeniyle düşürülmüştür. Mahkemenin aldığı kararın ardından yürüyüş yapmak isteyen kitle polis tarafından engellenirken, polis kitleye biber gazı coplarla saldırmıştır. Uzun süre gruba tazyikli su ile müdahale eden polisin vahşi saldırısı sonucu yaralanan çok sayıda insan olmasına karşın bölgeye ambulans sevk edilmemiştir.19 yıldır görülen Sivas Davası`nın üzerinin örtülmesine izin vermeyeceğiz. Büyük bir insanlık suçu olan bu Katliamın Hrant Dink Davası gibi vicdanları kanatan bir kararla sonuçlanması kabul edilemez! Bu faşist, ırkçı ve insanlık dışı katliamın sorumluları cezalandırılmadan başta Alevi yurttaşlarımız olmak üzere bu ülkenin emekçilerinin acıları dinmeyecektir. Tersine, zaman aşımı katliamları aklamak anlamına gelmiştir.
 
Bilinmelidir ki Sivas`ta yanan canlarımızın hesabını sormaktan bir gün bile vazgeçmeyeceğiz. Sivas, Maraş, Çorum, Gazi, Uludere gibi katliamlarının peşini bırakmayacağız. Bu katliamları zaman aşımları ile aklamaya çalışarak, Türkiye`de milyonların adalet isteğine gem vurulmayacaktır. Sivas`ta yakanları da onları yıllardır koruyanlar, da asla unutturmayacağız. Mahkemelerinizin zaman aşımı kararları Ankara`yı sis altında bırakan gaz bombalarınız yaptığınız katliamları ört bas edemeyecek. Sivas`ı unutturmayacağız! Hesap Soracağız!” dedi.
 
Çeşitli sloganların ardından eylem sona erdi.
Paylaş