“Vatandaşa verdiğimiz sözü, onun desteğiyle tuttuk”

AKP’den Çanakkale Milletvekilliği aday adaylığını açıklayan Ayhan Gider, Lapseki’ye yaptığı ziyarette büyük ilgi gördü. Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz’ın karşıladığı Gider, hem demokrasi yolunda ülkenin kritik bir süreçte olduğunu hem de Çanakkale açısında köklü değişikliklerin yapılacağını ifade ederek; “Birikimimle bu işlerin üstesinden gelebilirim” dedi. Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz ise; “10 yıldır yakından tanıyorum Ayhan Beyi. Bugüne dek vatandaşa verdiğimiz sözleri, onun yardımlarıyla tuttuk. Bizi hiç üzmedi” ifadelerini kullandı.

911
Çanakkale`de her kesimden insanın desteğini alan ve AKP`den milletvekili adaylığını ilan eden Ayhan Gider, Lapseki İlçe Teşkilatını ziyaret etti. Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz’ın karşıladığı Gider, Lapseki İlçe Başkanı Halil Özer ve beraberindeki teşkilat mensuplarıyla görüştü. Çanakkale’nin önemli bir süreçten çıktığını ifade eden Gider, gelecek dönem bütün şehir uygulamasının Çanakkale`de hayata geçerek köklü değişiklikler yaşanacağını belirterek, bu süreçte tecrübelerine güvendiğini söyledi. Demokrasi açısından da bu dönemin kritik olduğunu belirten Gider; “Ankara’nın birinci önceliği, yıllardır devam eden önce üniformalı daha sonra cübbeli şimdi de sarıklı bir takım demokrasi dışı güçler, milli iradeye hakim olma yolunda onlara karşı verdiğimiz mücadelenin sonun geldiğimizi düşünüyorum. Orada çok ciddi bir savaş var. Buradan giden her milletvekili bu savaşın bir neferi olacaktır. Bu anlamda özel bir dönemdeyiz. Bir diğer durum ise, anayasayı değiştirebilecek bir çoğunlukta geldiğimiz takdirde bir yönetim değişikliği olacak. Başkanlık sistemi tartışması var. Bu tartışma, ülkenin inandığı tüm başbakanların derdiydi. Rahmetli Özal da aynı şeyi gündeme getiriyordu. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan da aynı şeyi gündeme getiriyordu. Umuyorum ki bu dönem milletvekili olacak arkadaşlar, bu şerefi de taşıyacaklar. Çanakkale’miz için de aslında çok özel bir dönem. Muhtemelen İl Özel İdaresi kapanıp, bütün şehir uygulamasına geçilecek. Bu, yönetimde çok ayrı bir devrim. İlçelerin, ilin yapısı farklılaşacak. Bu dönemki arkadaşlar, Çanakkale’yi buna hazırlamak zorundalar. Gelibolu Yarımadası’nda bir değişikliğe gidilere Tarihi alan başkanlığı kuruldu. Köprü gündemin öğesi olarak Gelibolu ve Lapseki’nin de hayati önem taşıyan bir konusu. 100 binlik planlar çıktı ve Lapseki lojistik, Biga ise sanayi bölgesi olarak ayrıldı. Tüm bunlar için çok yoğun bir dönem aday olanları bekliyor. Ben birikimim ve var olan yapımla bu dönemi kucaklayabile-ceğimi düşünüyorum. Bunların üstesinden gelebileceğimi düşünüyorum. Bu, diğer arkadaşların gelemeyeceği anlamına gelmez. Muhakkak ki tüm arkadaşlar bu konularda üzerine düşeni yapacaktır. Biz de daha iyi yapabileceğimizi düşündüğümüz için aday olduk” dedi.
 
 
Başkan Yılmaz`dan gidere büyük övgü
Gider’in ardından söz alan Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz’da, Gider’in önemli işlere imza attığını ve Çanakkale’ye büyük katkıları olduğunu ifade ederek; “Ayhan için bir şey söylemek istiyorum. Başkası için de söylemem. 10 yıldır beraber çalışıyoruz. Gerçekten bizi hiç üzmedi. Hiç üzülmeden görev yaptık. Her hangi bir köye gittiğimizde telefonu açtığımızda, ‘Ayhan Bey, biz şu köye şu sözü verdik. Ne diyorsunuz bu konuda’ dediğimizde, hiç problem yok demesi bizleri onure ediyordu. Kendisini 10 senedir yakından tanıyorum. Allah razı olsun, Lapseki’ye çok büyük destekleri oldu. Hükümet binasının projesinin çizilmesinde dahi Lapseki’ye katkı verdi. Tüm bunlar için teşekkür ediyorum. Ayhan Bey, sevdiğimiz birisi. Güvendiğimiz bir isim. Allah yolunu açık etsin” dedi.
Paylaş