“Utanç verici bir durum...”

Türk Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı ve Kamu-Sen İl Temsilcisi Resul Demirbaş, eski Cevatpaşa İlkokulu olan binada Milli Eğitim Müdürlüğü personelinin zor şartlar altında hizmet verdiğine dikkat çekerek yetkililere sert tepki gösterdi.

1256
Türk Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı ve Kamu-Sen İl Temsilcisi Resul Demirbaş, eski Cevatpaşa İlkokulu olan ve Milli Eğitim Müdürlüğü`nün de bazı birimlerinin bulunduğu binada kaloriferlerin yanmaması ve tuvaletlerin kilitli olması nedeniyle kurum personelinin zor şartlarda çalıştığını belirterek; "Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri sıcacık odalarında keyif çatarken, çalışanları soğuk kış şartlarında, kaloriferler sistemi tamamlanmamış, tuvaletleri kilitli, teknik ve fiziki alt yapısı tamamlanmamış binada, üstün hizmet anlayışı ile hizmet vermeye devam etmektedirler. Tuvalet ihtiyaçlarını esnaf esnaf dolaşarak gidermeye çalışmaktadırlar. Bu çalışanlar açısından utanç verici bir durumdur" dedi.
 
"Kurum çalışanları kaderine terk edildi"
Tadilatın halen devam ettiği binaya ısınma, fiziki ve teknik alt yapının da tamamlanmadan taşınıldığı için Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanlarının Ramazan ayından beri kaderine terk edildiğini ifade eden Demirbaş; "Çanakkale Valiliği binasında bulunan İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bazı birimleri; 2013 yılının son günlerinde yeni açılan, alt yapı ve tesisat çalışmaları tamamlanmamış olan Bilim ve Sanat Merkezi’ne ait binanın birinci ve ikinci katına taşınmak zorunda bırakılmıştı. Bilim ve Sanat Merkezi’nde elektrik, su ve doğalgaz olmamasına rağmen, personel soğuk kış şartlarında kendi kaderi ile baş başa bırakılmış, tüm olumsuz şartlara göğüs gererek hizmet vermeye çalışmıştı. İnşaatı yeni tamamlanan, ısınmanın dahi mümkün olmadığı, insani ihtiyaçların giderilemediği bir ortamda işlerin aksamaması için tüm olumsuzluklara rağmen, üstün feraset ve özveriyle çalışılmışlardır. Tüm bunlar yetmezmiş gibi; kaderine terk edilen bu birimler, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce çalıştığı binasının İmam-Hatip Ortaokulu’na tahsisinin yapılması nedeni ile mübarek Ramazan ayı içinde, boya–badana yapılmadan, alt yapısı oluşturulmadan, fiziki ve teknik alt yapı, ısınma sistemi tamamlanmadan apar topar İmam-Hatip Ortaokulu’nun boşalttığı binaya ( Eski Cevatpaşa İlkokulu) yeniden taşınmak zorunda bırakılmıştır. Binadaki tadilat halen devam ettiğinden ve ısınma, fiziki ve teknik alt yapı tamamlanmadan taşınıldığı için Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanları Ramazan ayından beri kaderine terk edilmiştir" diye konuştu.
 
"Çalışanlar açısından utanç verici bir durum"
"Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri sıcacık odalarında keyif çatarken, çalışanları soğuk kış şartlarında, kaloriferler sistemi tamamlanmamış, tuvaletleri kilitli, teknik ve fiziki alt yapısı tamamlanmamış binada, üstün hizmet anlayışı ile hizmet vermeye devam etmektedirler" diyen Demirbaş; şu şekilde konuştu: "Tuvalet ihtiyaçlarını esnaf esnaf dolaşarak gidermeye çalışmaktadırlar. Bu çalışanlar açısından utanç verici bir durumdur. Siyaseti iyi bilen, okul yöneticilerini değerlendirirken, hakkaniyetten ayrılmadığını beyan eden, aynı binada bulunan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Murat Büyük bu durumu görmüyor mu? Okul Müdürlüğü seçiminde gösterdiği hassasiyeti çalışanlar için neden göstermiyor? Kendisi yönetici değerlendirme kriterlerinden hangisine sahiptir? Eğer yönetici kriterlerine sahip olsaydı, çalışanlarının sorunlarına sahip çıkıp, sorunlarını çözerdi. Ancak, çalışanların sorunlarını görmezden gelerek, onlara üvey evlat muamelesini uygun görmektedir. Türk Eğitim-Sen Çanakkale Şubesi olarak, yaptığımız yönetici değerlendirmesinde, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Murat Büyük’ü başarısız ilan ediyoruz. Siyaset yaparak ve siyasetçilere arkasını dayayarak, yönetici olunamayacağını Murat Büyük anlamalıdır. Yetkili sendika olarak katıldığımız İl Danışma Kurulunda Milli Eğitim çalışanlarının çalışma şartlarını dile getirdiğimiz, resmi olarak tutanaklara geçirdiğimiz ve 22.07.2014 tarihli Basın Açıklamamızda uyardığımız halde, bu güne kadar sorunları çözülmemiştir. Tüm yetkilileri bu sorunları görmeye ve acil olarak çözmeye davet ediyoruz."
Paylaş