“Türkiye Avrupa’nın kazan dairesi olacak”

Karabiga-Lapseki arasında kurulması düşünülen termik santraller konusunda vatandaşlar sermaye karşısında örgütlenmek gerektiğini belirterek, yetkilileri de acilen göreve çağırdı. Karabiga- Lapseki arasında yapılması düşünülen termik santraller projesi ile ilgili Çanakkaleli vatandaşlar tepki göstererek, termik santrallerin doğaya ve insana verdiği zararlarla ilgili yetkililerin araştırma yapmalarını, bu araştırma sonuçlarını kamuya sunmalarını ve toplumsal bazda ise örgütlü olunarak çevre felaketine ve insan hayatını hiçe sayan bu uygulamaya geçit verilmemesi gerektiğini belirttiler.

1154
Karabiga- Lapseki arasında yapılması düşünülen termik santral projesi ile ilgili Çanakkaleli vatandaşlar tepki göstererek, termik santrallerin doğaya ve insana verdiği zararlarla ilgili yetkililerin araştırma yapmalarını, bu araştırma sonuçlarını kamuya sunmalarını ve toplumsal bazda ise örgütlü olunarak çevre felaketine ve insan hayatını hiçe sayan düşünceye geçit verilmemesi gerektiğini düşünüyor.
 
 
Dr. Yusuf Birgül
“Termik santrallerinin açılması ve çalıştırılmasına yüzde yüz tepkiliyiz. Asit yağmurlarının bölge için önemli bir oksijen deposu olan Kaz Dağları`na büyük zarar vereceği aşikardır. Bunun yanında termik santral özellikle o bölgedeki halk sağlığını da doğrudan etkileyecektir. Gerek yaratacağı kansorejen etkii gerek ağır metallerin havaya, suya, yiyecek ve içeceği karışması halk yaşamını konusunda da ciddi tehdit yaratacaktır.”
 
 
Akgün Atacan
“Karabiga ile Lapseki arasında duyduğumuz kadarıyla 5 tane termik santral kurulma projesi var. Türkiye`nin bu kadar fazla enerjiye ihtiyacı olduğu doğru değildir. Bunun altında yatan gerçek neden Türkiye`nin Avrupa`nın kazan dairesine dönüştürülmek istenmesi ve ülkenin atıklara, küllere dönüşecek olması ve sağlanan enerjinin ise yine Avrupa`ya gönderilecek olması. Kesinlikle karşıyız.”
 
 
Engin Ayfer
“Sermayenin yaygınlaşması düşüncesizce doğanın katledilmesi ve güzelliklerin yok olması ve insan hayatının hiçe sayılmasının bir sonucudur bu. Kazım Koyuncu örneğini biliyoruz, onu Çernobil`den dolayı kaybettik. Bu çok ciddiye alınması gereken bir durumdur ve sonu tehlikelidir. Bugün sermayenin amacı bellidir. Kaz Dağları`na göz diken, milli mirası talan etmeye çalışan zihniyetin aynısıdır. Buna nasıl tepki veriliyorsa termik santral açılma konusunda da tepkiler artmalı, halk bilgilendirilmeli ve çocuklarının ve gelecek nesillerin sağlığını korumak için örgütlenmelidir.”
 
 
Bilal Duman
“Termik santral doğayı tehdit eden bir gerçek. Buna karşı duyarlılık artırılmalı. Örgütlü olunmalı. Termik santralin kurulmasının çevreye vereceği zarar ve insan hayatına etkileri bilimsel olarak araştırılmalı ve konu toplumla paylaşılmalı.”
Paylaş