“Türkiye’de kadın olmak gittikçe zorlaşıyor”

CHP Kadın Kolları 2. Marmara Bölge Toplantısı`nın ardından CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, CHP İl Başkanlığı ziyaretinde partililerle bir araya geldi. MYK üyeleri, Marmara Bölge Sorumlusu Gülay Tülüş, CHP İl Başkanı Hamza Karagöz, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Emine Kardelen ile çok sayıda partilinin hazır bulunduğu ziyarette konuşan Dokuzcan; 2014 yılında Türkiye`de 270 kadının cinayete kurban gittiğini söyledi. Dokuzcan; “Türkiye`de kadın olmak gittikçe zorlaşıyor. Şu an mevcut hükümet, kadın bedeni üzerinden siyaset yapmaya devam ediyor. 270 kadının öldürülmesi aslında Türkiye`nin nereye geldiğinin en büyük göstergesidir” dedi.

353
 
 
CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, MYK üyeleri, Marmara Bölge Sorumlusu Gülay Tülüş ile birlikte CHP İl Başkanı Hamza Karagöz`ü ziyaret etti. Ziyarette 2. Marmara Bölge Toplantısı`nın Çanakkale`de yapılmasının önemine değinen CHP İl Başkanı Hamza Karagöz; “Bu hareketin devamında Çanakkale`ye layık, tarihsel misyonuna uygun sonuçlar ve başarılar kazanacağımız konusunda hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Yapılan toplantıların çok verimli olacağına inancımız tamdır” dedi.
 
“Türkiye`nin aydınlık geleceği engellenemez”
CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, Türkiye`nin aydınlık geleceğinin engellenemeyeceğine dikkat çekti. Dokuzcan; “Çanakkale`de olmaktan çok mutluyuz. Çanakkale Zaferi`nin 100. yılına geliyoruz. Hem Türkiye siyaseti hem de kadınlar açısından önemli bir tarih olacak. Dünkü çalışmamız periyodik anlamda gerçekleştirdiğimiz toplantılardan biriydi. Çevre illerden gelen il ve ilçe başkanlarıyla birlikte 2015`e yönelik stratejilerimizi ve çalışmalarımızı paylaştık. Toplantıları yaptığımız her dönemde aynı zamanda saha çalışmalarına da giriyoruz. Pazar esnafını ziyaret edip onların sorunlarını dinledik. 2015 önemli, Çanakkale geçilmez bunu hepimiz biliyoruz. Türkiye`nin aydınlık geleceği de engellenemez. Türkiye genelinde şu ana kadar 81 il ve 600`ü aşkın ilçede çalışma yaptık. Amacımız kadınların sorunlarını yerelde yaşayan kadınlarla birlikte tespit etmek ve onların düşüncelerini alarak çözüm yoluna gitmektir. Dolayısıyla Çanakkale ve Marmara Bölgesi de farklı kadın profilleri açısından önemli” diye konuştu.
 
“Türkiye`de kadın olmak gittikçe zorlaşıyor”
“Her açıdan çok sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz” diyen Dokuzcan; “Türkiye`de kadın olmak gittikçe zorlaşıyor. Şu an mevcut hükümet, kadın bedeni üzerinden siyaset yapmaya devam ediyor. 2014 yılında 270 kadın, kadın cinayetine kurban gitti. Bu çok önemli bir rakam. 270 kadının öldürülmesi aslında Türkiye`nin nereye geldiğinin en büyük göstergesidir. Çünkü, burada senelerdir yaşam hakkı mücadelesini veren kadınları görüyoruz. Türkiye`de özellikle belli bölgelerde yaptığımız çalışmalarda karşımıza çıkan bir dram var. Çocuk gelinler var. Şiddetten ve savaştan en çok etkilenen kadınlar. Dolayısıyla 2015 seçimleri, kadınlar açısından tam bir tercih seçimi olacağını düşünüyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları olarak özgürlüğün, eşitliğin ve adaletin CHP ile birlikte geleceği inancıyla çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bütün eksikliklerimizi tamamlayıp seçimlere hazır olacağız. Türkiye`nin aydınlık geleceği için de çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu. Dokuzcan, CHP İl Başkanlığı ziyaretinin ardından 2015 seçimlerine yönelik kadınlarla fikir alışverişinde bulunmak üzere Geyikli Beldesi ile Bozcaada ilçesine gitti.
Paylaş