havadurum

“Teşekkürler Çanakkale halkına”

Çanakkale Belediyesi tarafından organize edilen ve Ağustos ayında 50`ncisi gerçekleştirilecek olan Uluslararası Troia Festivali bu yıl daha anlamlı ve coşkulu geçeceğe benziyor. Festival kapsamında verilen Homeros Bilim Kültür ve Sanat Ödülü`nün ise 50 yıldır etkinliklere ilgi gösteren ve katkı sunan Çanakkale halkına verileceği öğrenildi.

928
 
Çanakkale Belediyesi tarafından organize edilen Uluslararası Troia Festivali`nin bu yıl 50`ncisi gerçekleştirilecek. “Barış Kültürümüz Olsun” ana teması ve her yıl farklı sloganlarla yapılan festivalin bu yılki hazırlıklarının da sonuna gelindi. Her yıl farklı slogan ve etkinlikler ile Çanakkalelilerin ilgisini ve beğenisini kazanan Troia Festivali programı, yaklaşık bir yıllık yoğun bir çalışma ve emeğin ardından nihayet hazırlıklarını tamamladı. 50 yıldır aralıksız bir şekilde devam eden ve 50 yıl boyunca kent sosyal hayatının vazgeçilmezleri arasında olan Troia Festivali, yıllardır birbirinden önemli ülke sanatçılarını Çanakkaleliler ile buluşturarak bu anlamda da kültür hizmeti sunmaya devam ediyor. Çanakkalelilerin beğenerek dinlediği, hayranı olduğu sanatçıları kente getirerek kentli ile buluşturan, festival kapsamında çeşitli sergi ve çalışmaları kentlinin beğenisine sunan, ayrıca farklı ülke ve kültürlerdeki dans grupları ile de kültür birlikteliği sağlayan Çanakkale Belediyesi, bu yıl hazırladığı program ile Troia Festivali süresince adından sıkça söz ettireceğe benziyor.
 
“Şansımı seviyorum”
Geçen yıl 49`uncusu gerçekleştirilen ve sloganı “Tek dünya, tek Kazdağları tek şans” olan Troia Festivali`nin bu yılki sloganı ise “Şansımı Seviyorum” olarak belirlendi. Çanakkale`nin Kazdağları, Gelibolu Yarımadası ve antik kentleri gibi özelliklerine vurgu yapan ve bunları bir şans olarak değerlendiren Çanakkale Belediyesi, “Şansımı Seviyorum” sloganı ile kentin değerlerine sahip çıkmanın öncelikle bu değerleri belirleyerek ve severek olacağı mesajını veriyor.
 
Homeros ödülü Çanakkale halkının
Çanakkale Belediyesi`nin Uluslararası Troia Festivali kapsamında her yıl verdiği Homeros Bilim Kültür ve Sanat Ödülü için bu yıl herhangi bir bilim adamı veya sanatçı belirlenmedi. Homeros Bilim Kültür ve Sanat Ödülü bu kez, 50 yıldır etkinliklere katkı sağlayan ve ilgi gösteren Çanakkale halkına verilecek.
 
Yıldız geçidi yaşanacak
Etkinlikler her yıl tanınmış ve sevilen sanatçıların da Çanakkalelileler ile buluşmasını sağlıyor. Bugüne kadar ülkenin en ünlü sanatçılarını kente getiren Çanakkale Belediyesi, 50`nci Uluslararası Troia Festivali kapsamında Volkan Konak, Sezen Aksu ve Fahir Atakoğlu ile anlaştı. 9-16 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek 50`nci Uluslararası Troia Festivali deyim yerindeyse yıldızlar geçidine sahne olacak. 
Paylaş