“Teşekkürler Çanakkale”

21 Ağustos`ta başlayıp dün (5 Eylül tarihinde) son bulan ve “Barışın kenti Çanakkale`den Kardeş Kent Sur Belediye’sine Kardeşlik köprüsü kuruyoruz” denilerek gerçekleşen yardım kampanyası tamamlandı. Şengal`daki katliamdan kaçarak Diyarbakır`ın Sur Belediyesi`ni sığınan 500 Ezidi kadın ve çocuk için Çanakkale`de tek yürek oldu.

834
Ortadoğu`daki kanlı iktidar savaşlarının `Askeri gücü` olarak nitelendirilen, işbirliği yaptığı ve yardım aldığı ülkeler halen tartışılan Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) adı altında kurulan ve bölgede Türkmen, Kürt, Şii, Sünni, Ezidi gibi halklara uyguladığı katliamları ile ismini duyuran terör örgütü, tepki çekmeye devam ediyor. Ortadoğu halklarını vatanlarından eden, kadın-erkek, çoluk-çocuk, genç-yaşlı demeden katleden, savunmasız insanları vahşide öldüren IŞİD`in son kurbanlarından biri olan Ezidi halkına yönelik katliamları, tüm dünyada geniş yankı uyandırmış, vicdanları yaralayarak yürekleri sızlatmıştı. IŞİD katliamlarında, katliamlardan kaçarak sığındıkları dağda açlık ve susuzluktan ölen çok sayıda Ezidi halkının bir kısmı ise Çanakkale`nin Kardeş Kenti olan Diyarbakır`ın Sur ilçesine sığınmıştı. Sur Belediyesi`nin de destek vererek kabul ettiği 500 Ezidi kadın ve çocuk için Çanakkale`de de bir yardım kampanyası başlatılmıştı. 21 Ağustos-5 Eylül tarihleri arasında gerçekleşen yardım kampanyasında Çanakkaleliler, Ezidilere ulaştırılmak üzere yaptıkları yardımlar, Kent Konseyi`ne bağlı Mahalle Meclislerine ve Çanakkale Belediyesi Sosyal Yaşam Evleri`ne ulaştırıldı. Toplanan yardımlar, Pazartesi günü Çanakkale`den Diyarbakır`ın Sur ilçesine doğru yola çıkacak. 10 Eylül Çarşamba günü ise Ezidi halkına ulaştırılacak yardımlar ile birlikte Çanakkale`den de bir heyet Ezilere ziyaret edecekler.
 
Ünüvar, kampanya ile ilgili bilgiler verdi
Çanakkale Belediyesi Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar, dün Gazetemiz Çanakkale OLAY`a yaptığı açıklamalarında kampanya süreci ile ilgili bilgiler verdi. Kampanyanın başarı ile, Çanakkale`ye ve insanlık onuruna yakışır bir biçimde toplanarak paketlendiğini ifade eden Ünüvar, "Çanakkale`deki çok sayıda STK ile birlikte yol haritamızı belirleyerek 21 Ağustos tarihinde başlatılan kampanya bugün (5 Eylül) tarihi itibariyle son bulmuştur. Çanakkale halkının, Sur Belediyesi`ne sığınan 500 Ezidi kadın ve çocuk için uzattığı kardeşlik eli Çarşamba günü yerine ulaşacak. Yardımlar, Mahalle Meclislerinde ve Sosyal Yaşam Evleri`nde toplandı, Çanakkale Belediyesi Sosyal İşler Birimi`ndeki arkadaşlarımızın da destekleri ile yardımlar Pazartesi gün yola çıkacak. Toplanan yardımlar, bu süreye kadar Belediye İş Merkezi`mizdeki depoda muhafaza altına alındı" dedi.
 
Çanakkale halkı kışı mevsimini de gözetmiş
Çanakkale Belediyesi Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar, yardımların içeriği ile ilgili olarak da bilgiler vererek, kent halkının yaklaşan kış mevsimini gözeterek genelde kışlık giysiler konusunda yardımda bulunduğunun altını çizdi. Ünüvar, "Yardımlar arasında genelde giysi ağırlıklı ürünler bulunuyor. Özellikle yaklaşan kış mevsimine de dikkat edilerek, bu yönde yardımlar yapılmış. Ayakkabı, giysi çok fazla toplandı. Gıda ürünleri olarak da genelde kurubakliyat dediğimiz ürünlerin yardımı yapıldı.
Bunların dışında da çocuk bezi, dış macunu ve diş fırçası gibi kişisel yardımları da yapıldı" dedi.
 
Çanakkalelilere teşekkür
Çanakkalelilerin Ezidi kadın ve çocuklarına ulaştırılmak üzere başlatılan yardım kampanyasına büyük bir destek verdiğini ifade eden Çanakkale Belediyesi Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar, "Yardım kampanyası beklendiği gibi büyük bir ilgi ile karşılandı. `barışın kenti` sorumluluğu ile hareket eden Çanakkaleliler, Ezidi kadın ve çocuklar için kardeşlik elini uzatmıştır. Başlatılan kampanya Çanakkale`ye yakışır bir şekilde gerçekleşmiştir. Herkese çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
Paylaş