havadurum

“Tekstil piyasası durgun”

Çanakkale`de faaliyet gösteren Akcan Tekstil Sahibi Caner Algönül, tekstil piyasasının durgun olduğunu ifade ederek, daha önce şehir dışındaki büyük şirketlere ürünler yapıp sattıklarını ancak son dönemde bu piyasanın giderek yok olduğunu ifade etti. Algönül, “Şimdi sadece sipariş üzerine üretim yapıyoruz” dedi.

1383
 
 
Çanakkale`de faaliyet gösteren, iş ve personel kıyafeti üreten Akcan Tekstil`in Sahibi Caner Algönül Gazetemiz OLAY`a açıklamalarda bulunarak hem Akcan Tekstil`i tanıttı, hem de sektöre dair açıklamalarda bulundu. 1995 yılında üç ortaklı olarak kurulan Akcan Tekstil`in 19 yıllık üretim deneyimi olduğunu ifade eden Algönül, “Biz sipariş üzerine iş yerlerine ve fabrikalara satış yapıyoruz. Her türlü iş ve personel kıyafetleri üretimi yapıyoruz. Bu dönemde iş olmadığı için işçi sayımız oldukça az. İş olduğunda ise zaman zaman 50 kişiye kadar yükselebiliyor” dedi.
 
 
“İşler bu süreçte durgun”
Üretimde durgun bir sezon geçirdiklerini ifade eden Akcan Tekstil Sahibi Caner Algönül, kentte hammadde sıkıntısı çektiklerini de dile getirdi. “Hammadde yokluğu nedeni ile Çanakkale`de iş yapmak oldukça zor. İğne, iplik, tela gibi malzemeleri Çanakkale`de bulamıyoruz. işler bu süreçte oldukça zayıf. Yaz sezonunu geçirip kış sezonunda işlerimizin açılmasını bekliyoruz” dedi.
 
 
“Ekonomik sıkıntı üretime de yansıyor”
“Eskiden genelde il dışındaki büyük şirketlere üretim yapıp satıyorduk” diyen Algönül, “Ancak hem Türkiye hem de Çanakkale`de piyasaların durgunluğu ve 2008 yılından bu yana süre gelen uluslararası ekonomik kriz nedeni sipariş üzerine fabrika ve iş yerlerine satışlar yapıyoruz. Simdi üretimin ötesinde sipariş üzerine satış yapıyoruz” dedi.
Paylaş