“Taşıma su ile değirmen dönmez”

DİSK Genel İş Sendikası Çanakkale Şube Başkanı Erdinç Uslan, Memur-Sen`in yapmış olduğu mitinge atıfta bulunarak; “Çanakkale`de taşıma su ile değirmenin dönmediğini bir kez daha gördük” dedi.

747
Memur-Sen Genel Merkezi`nin aldığı karar ile birlikte Çanakkale`de düzenlediği 1 Mayıs kutlamasına göndermede bulunan DİSK Genel İş Sendikası Çanakkale Şube Başkanı Erdinç Uslan, 10-15 bin kişiyi Çanakkale`ye getirmeyi planlayan Memur-Sen`in 2 bin kişiyi zor topladığını söyledi. Çanakkale`de işçi ve emekçi sınıfının düzenlediği mitingin daha kalabalık olduğuna dikkat çeken Uslan; “Çanakkale`de günlerdir kamuoyunu Memur-Sen`in yapacağı etkinlikten dolayı uyandırmaya çalıştık. Özellikle KESK dönem Sözcüsü Zekin Önder ile birlikte her gün bu konuyla ilgili açıklamalar yaparak Çanakkale kamuoyunun Memur-Sen`in etkinliğine karşı duyarlı ve hassas davranmasını istedik. Çünkü, bunun siyasi bir saldırı olduğunu ve Çanakkale`deki hedefin CHP`li belediye olduğunu da özellikle belirttik. Dolayısıyla 1 Mayıs tablosuna baktığımızda, taşıma su ile değirmenin dönmediğini bir kez daha gördük. 10-15 bin kişiyi getireceğiz diyenler, 2 bin kişiyi zor topladılar” dedi.
 
“Çağrımıza kulak veren halkımıza teşekkür ediyoruz”
1 Mayıs`ın en önemli unsurunun sosyal demokrasiye inanmış halkın sağduyusu olduğunu kaydeden Uslan; “Türkiye`de medyanın kimlerin elinde olduğunu herkes görsün. 2 bin kişinin yaptığı miting, canlı yayınlarla Türkiye`de Memur-Sen Çanakkale`de miting yapıyor diye haber yapılırken, asıl Çanakkale`de 1 Mayıs`ına sahip çıkan emekçi kitlelerinin yapmış olduğu mitingin bir tane haberini bile yapamadılar. Biz, onların yaklaşık 2 katı kadar 3500-4000 civarında insan toplayarak Çanakkale tarihinin en fazla kalabalığını toplayıp en uzun yürüyüş kolunu oluşturup en heyecanlı ve en coşkulu mitingini gerçekleştirdik. Bu anlamda özellikle çağrılarımıza kulak veren halkımıza ve CHP`ye teşekkür ederrim. Çanakkale halkı 1 Mayıs`ta nasıl bir demokrasi anlayışının olduğunu ve değerlerine nasıl sahip çıktığını birilerinin gözüne resmen sokmuştur. Olaysız geçen 1 Mayıs`ın en önemli unsuru da sosyal demokrasiye inanmış halkımızın sağduyusudur” diye konuştu.
Paylaş