havadurum

“Tarafsız hizmet anlayışına gölge düşürdü”

Eğitim-İş Çanakkale Şubesi Yönetim Kurulu, facebook sayfasındaki profil resmi olarak Başbakan Erdoğan`ın Cumhurbaşkanlığı seçimindeki logosunu kullanan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Murat Büyük’ün, oturduğu koltuğun, tarafsız hizmet anlayışına gölge düşürdüğünü bildirdi.

980
İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Murat Büyük’e kişisel facebook sayfasında Başbakan Erdoğan`ın Cumhurbaşkanlığı seçimindeki logosunu kullandığı için tepki gösteren Eğitim-İş Çanakkale Şube Yönetim Kurulu`nun açıklamasında; “24.06.2014 tarihinde Çanakkale İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı görevine başlayan Murat BÜYÜK’ün facebook sayfasındaki profil resmi olarak Başbakanın Cumhurbaşkanlığı seçimindeki logosunu kullanması, oturduğu koltuğun, tarafsız hizmet anlayışına gölge düşürmektedir. Olay, “ben siyasi bir kadroyum” cümbüşüne yol açabilecek bir gösteriye dönüşmüştür. Kamu hizmeti açısından birçok sakınca doğuracaktır. İster istemez ‘Müdür Yardımcısı bey’e herkese eşit mesafede ve hizmette bulunabilir mi diye sormak gerekmektedir. Siyasetle uğraşan kamu görevlileri için genellikle “rütbeni çıkar da siyasete gir” derler. Çanakkale İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Murat Büyük’ün siyaset ile uğraşmak istiyorsa kamu görevinden ayrılmasını, eğer ayrılmayacaksa makam koltuğunu kullanarak siyaset yapmayı bırakmasını istiyor, ayrıca yetkilileri bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz” ifadelerine yer verildi.
 
“Ek ders ücretleri hesaba yatırılmıştır”
Öte yandan ÇOMÜ döner sermaye biriminin ek ders ücretlerini öğretmenlerin hesabına yatırdığını bildiren Eğitim-İş Çanakkale Şube Yönetim Kurulu yetkilileri; “Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ÇOMÜ arasında imzalanan protokol gereği pedagojik formasyon dersi karşılığı ortaöğretim kurumlarında staj yapan öğrencilere rehberlik eden danışman öğretmenlerin ek ders ücretleri 5 ay geçmesine rağmen yatırılmayarak mağdur edilmişlerdi. Eğitim-İş Çanakkale şubesi olarak ısrarlı takibimiz ve titiz çalışmalarımız sonucu 4 Temmuz 2014 Cuma günü ÇOMÜ döner sermaye birimince bu ek ders ücretleri öğretmenlerin hesabına yatırılmıştır. Eğitim-İş Çanakkale şubesi olarak tüm eğitim çalışanlarımızın haklarını korumaya ve sorunlarının takipçisi olmaya devam edeceğiz” dediler.
Paylaş