havadurum

“Tam günden ziyade tam süre çalışmayı öngörüyoruz”

Türkiye`nin gündeminde olan tam gün yasasındaki değişiklik ile ilgili açıklama yapan SES Çanakkale Şube Başkanı Eftal Yıldırım, tam günden ziyade tam süre çalışmayı öngören bir taslak istediklerini söyledi.

417
Tam gün yasasında değişiklik sinyali veren Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, üniversitelerden istifa eden hekimleri geri döndürmeyi amaçladıklarını ifade etmişti. Müezzinoğlu; “Amacımız istifa eden hocaları kazandırmak. Tam gün yasası ile ilgili sıkıntılara çözüm üretecek bir formül üzerinde çalışacağız” ifadelerini kullanmıştı. Bunun üzerine tam gün yasasındaki değişiklik ile ilgili açıklama yapan SES Çanakkale Şube Başkanı Eftal Yıldırım, tam günden ziyade tam süre çalışmayı öngören bir taslak istediklerini söyledi.
 
Gündeme gelen tam gün yasasındaki değişiklik ile ilgili konuyu takip ettiklerini belirten Yıldırım; “Tam gün yasasında düşünülen değişiklik henüz tam net değil. Ancak, Anayasa Mahkemesi`nin vermiş olduğu iptal kararı üzerinden yeniden bir süre içerisinde bazı değişikliklerin yapılması söz konusu olmuştu. TTB`nin bakanlıkla olan görüşmesinde henüz tam bir taslak üzerine mutabık olunmadığı şeklinde bilgi edindik. O yüzden net bir değerlendirme yapmamızı sağlayabilecek somut bir öneri yok. Konuyu takip ediyoruz” dedi.
 
Yıldırım sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bakanlığın bu çalışması, bazı üniversite hocalarının tekrar üniversite nezdinde muayene olanaklarının sağlanmasının kolaylaştırılacağı şeklinde bir duyum aldık. Ama tabi tek başına bizim istediklerimizin tam süre çalışmayı, TTB`nin istediği bir hekimlerin kendi mesailerini tam zamanlı olarak ayırma ihtiyacını karşılamıyor. O yüzden çok net bir taslak çıkmadan bir görüş bildirmek doğru olmaz. Ama biz tam günden ziyade tam süre çalışmayı, kamuda tam zamanlı istihdamı ve bir muayenecilik anlayışında uzak çalışmayı ön görüyoruz. Bu perspektifte bir taslak olmasını istiyoruz.”
Paylaş