“Suç duyurusunda bulunacağız”

Eğitim İş Çanakkale Şube Yönetim Kurulu`ndan yapılan açıklamada “Lapseki Kaymakamını ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü hakkında Çanakkale Valiliği’ ne başvuruda bulunarak bu haksız ve hukuksuz soruşturma uygulamasının derhal durdurulmasını talep edip suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

1363
Lapseki`de BİMER`e başvurduğu gerekçesi ile bir eğitimci hakkında açılan soruşturmaya tepki gösteren Eğitim-İş Şube Yönetim Kurulu, İlçe Milli Eğitim Müdürü ve İlçe Kaymakamının görüşme taleplerini ise reddettiğini dile getirerek, “Lapseki İlçesinde Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitim İş Lapseki t temsilcimiz Oğuz Durmaz’ a yönelik, devletin üst makamlarını gereksiz yere meşgul etmek suçlamasıyla, idari soruşturma açılmıştır. BİMER`e başvurmak her vatandaşın kanuni bir hakkıdır. Başvurmak için her hangi bir üst makamdan izin alınmasına yasal olarak da gerek yoktur. `BİMER’ e neden başvurdun?` denilerek soruşturma açmak, kanuni hakları yok saymaktır. Lapseki İlçe Kaymakamlığının oluru ile asılsız ihbarlarla devlet kurumlarını oyalamak suçlamasıyla BİMER`e başvuru yapan temsilcimize soruşturma açmak, kişinin bilgi edinme hakkını kullanmak istemesinin engellenmesidir. Bu soruşturma ile ilgili Çardak Ortaokulu Müdürü muhakkik olarak görevlendirilmiş ve ilçe temsilcimiz hakkında olumsuz rapor vermesi baskısı yapılınca, ilgili muhakkik müdürü görevini bırakmıştır. Daha sonra muhakkik görevi İlçe Milli Eğitim Müdürü’ ne verilmiştir. Soruşturma dosyasında BİMER’ e başvuruyla ilgili `BİMER`in cevap verdi çizelgesi` olmasına rağmen ilçe temsilcimiz Oğuz Durmaz’a halen BİMER`in cevabı hala tebliğ edilmemiştir. Soruşturulması gereken muhatap, Lapseki Gençlik Spor Müdürü Cihat Gündüz`ün kendisidir. İlçe temsilcimiz Oğuz Durmaz vatandaşlık görevini yerine getirerek, herkesin bilgi edinmek için başvurabileceği bir kuruma başvurmuştur. Eğitim İş Çanakkale Şube Başkanı Ahmet Mantaş ve Örgütlenme Sekreterimiz Hakan Talay bu konu ile ilgili 4 Kasım 2014 tarihinde Lapseki İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Arslan ile görüşmek için ilçeye gitmiş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Arslan, bulunduğu makama yakışmayacak bir tavırla, `Elinizden ne geliyorsa yapın, nereye baş vuracaksanız baş vurun` diyerek `Lapseki bizden sorulur` edasıyla sağlıklı bir görüşme yapmamızı engellemiştir. Lapseki Kaymakamı Sayın İsmail Ayhan Tavlı ise randevu isteğimizi kabul etmemiştir” dedi.
 
“Suç duyurusunda bulunacağız”
“Eğitim İş Çanakkale Şubesi olarak soruyoruz” denilen açıklamada “BİMER’ e başvuru yapabilmek için bir üst makamdan izin almak hangi mevzuatta vardır? BİMER’ e yapılan başvurunun yasal cevap süresi 15 gündür. Fakat cevap, soruşturma dosyasında cevap verildi çizelgesinin bulunmasına rağmen neden aylardır başvuru sahibine tebliğ edilmemiştir? Konunun asıl muhatabı Lapseki İlçe Gençlik Spor Müdürü Cihat Gündüz neden korunmaktadır? Soruşturmaya muhakkik olarak ilk olarak atanan Çardak Ortaokulu Müdürü muhakkik görevinden neden çekilmiştir Lapseki İlçesinde BİMER’ e başvuran İlçe Milli Eğitim personelinden kaç kişiye soruşturma açtınız? Eğitim İş Çanakkale Şubesi olarak bu soruşturmanın ve sürecin takipçisi olacağını ayrıca Lapseki Kaymakamını ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü hakkında Çanakkale Valiliği’ ne başvuruda bulunarak bu haksız ve hukuksuz soruşturma uygulamasının derhal durdurulmasını talep edip suç duyurusunda bulunacağız” ifadeleri kullanıldı.
Paylaş