“STK’ları önemsedim, önemseyeceğim...”

AKP Çanakkale Milletvekili Aday Adayı Av. Erdoğan Madak, Çanakkale`nin sivil toplum kuruluşları anlamında zengin bir kent olduğunu belirterek, Sivil Toplum Kuruluşlarına gereken özeni göstermeyi borç saydığını ifade etti. Madak, AK Parti’nin aday belirleme sürecinde STK’ların görüşlerinin alınmasının ise anlamlı, değerli ve saygın bir davet olduğunu söyledi. Madak sözlerini, STK’ları Çanakkalenin geleceği için karar vermeye davet ediyorum diyerek tamamladı.

390
AKP Çanakkale Milletvekili Aday Adayı Av. Erdoğan Madak, Sivil Toplum Kuruluşlarının karar mercilerinde daha aktif yer verilmesi gerektiğini belirterek AK Parti Adaylarının belirlenmesi sürecinde STK’ların görüşlerinin ve tercihlerinin alınmasının son derece demokratik bir çaba olduğunu söyledi. Madak, milletvekili olması halinde Çanakkale’ye ilişkin kısa, orta ve uzun vadeli politikalarda Sivil Toplum Kuruluşlarından görüş alacağını da ekledi. Madak açıklamasında “STK’ların ortak bir binasının olması için çabalamak istiyorum. Birçok STK, kendilerine yakışmayan yerlerde hizmet veriyor. Aralarında bir sinerji ve işbirliğinin sağlanması için bu çabayı önemsiyorum. Öte Yandan STK’ların Avrupa Birliği Projelerinden ve Kamu Kaynaklarından daha etkin olarak yararlanması için gerekli eğitimleri verdirmek arzusu içindeyim.” STK’lar içinde aktif görevler aldığını da kaydeden Madak, medeni ülkeler STK’larının çokluğu, aktifliği ve vatandaşlarının üyelikleriyle ölçülmektedir dedi. Madak, yaptığı açıklamada “Yöre derneklerinin birliklerini pekiştirmek ve kültürlerini öne çıkarmak için çaba sarfedeceğim. Kültürel Derneklerin kültürlerini daha etkin icra etmeleri için sürekli destek sunacak ve yanlarında olacağım. Kamu Yararına çalışan dernekler ve toplumsal bir katkı sunmaya gayret eden STK’ların çabalarında yanlarında bulunacağım. Özellikle gençler, kadınlar ve engelliler tarafından oluşturulan derneklerin ayakta kalması çaba sarfedeceğim.” İfadelerinde bulundu.
 
“STK’lara danışılması anlamlıdır”
ÇOMÜ’nün yakın zamana kadar sürdürdüğü Uluslararası STK Kongrelerinin devam ettirilmesi için üniversiteyle görüşmelerde bulunacağını söyleyen Madak, “Partimizin Sivil Toplum Kuruluşlarına aday belirleme sürecinde danışması, fikirlerini alması, görüş ortaya koyması için ortam yaratması anlamlı ve değerlidir. Bu açıdan şehrimizin tüm sivil toplum kuruluşlarını bu sürece katkı sunmaya davet ediyorum.” diye konuştu.
Paylaş