“Somalı kadınların feryadı, feryadımızdır”

Çanakkale`de "Soma`lı Kadınların Feryadı Feryadımızdır" şiarıyla yapılan eylemde bu kez söz sırada kadınlardaydı. AKP il binasının önüne yürüyen kadınlar, burada ses çıkarma eylemi gerçekleştirirken, “Anaların öfkesi katilleri boğacak”, “Somalı kadınlar yalnız değildir” sloganları atıldı.

723
Manisa`nın Soma ilçesinde meydana gelen, 301 işçinin yaşamını yitirdiği maden faciası, ülkemizdeki güvencesiz çalışma koşullarını bir kez daha gündeme getirdi. Soma`da meydana gelen maden faciasının hemen ardından, ülkenin bir çok yerinde olduğu gibi Çanakkale’de de yapılan eylemler, başta siyasi partiler, sendikalar, demokratik kitle örgütleri ve öğrenci örgütlerinin aktif katılımı ile gerçekleşti. Çanakkalelilerin de eylemlere, gerek katılarak gerekse yapılan alkışları ve araç kornaları ile destek verdikleri gözlendi. Son olarak, öğrencilerin yoğunlukta olduğu “Somalı kadınların feryadı, feryadımızdır” eylemi dün gerçekleştirildi.
 
 
Mümtaz Pirinççiler Meydanı`nda dün bir araya gelen çok sayıda kadın, “Anaların öfkesi katilleri boğacak”, “Kadın, sokak, dayanışma”, “Somalı kadınlar yalnız değildir”, “Soma`nın hesabı sorulacak” sloganları ile AKP il binasına doğru önüne yürüyüş ile başladı. Saat 15:10`a kadar AKP il binası önünde oturma eylemi yapılırken, oluşturulan açık kürsüde AKP hükümetini ve eleştiriler dile getirildi. Daha sonra maden faciasının meydana geldiği saat 15:10`da tencere, tava ve düdüklerle ses çıkarma eylemi gerçekleştirildi. “Unutmayacağız, affetmeyeceğiz, hesap soracağız” diyen kadınlar, sloganlar eşliğinde İskele Meydanı`na geçerek eylemi sonlandırdı.
Paylaş