havadurum

“Sel felaketinin zararları hala karşılanmadı”

CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, Biga’da yaşanan sel felaketi ile ilgili TBMM’ye soru önergesi verdi.

672
Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına sorunu önergesini sunan CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, önergede yer alan soruların Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını istedi.
 
Sel felaketinde mağdur olan vatandaşların zararlarının karşılanmadığına dikkat çeken Soydan; “Çanakkale Biga ilçemizde 18.09.2012 tarihinde meydana gelen sel felaketi sonucu iki vatandaşımız yaşamını yitirdi ve bölgede birçok ev, iş yeri, ekili alanlar, büyük ve küçükbaş hayvanlar zarar gördü. Sel felaketinden özellikle Biga ilçemize bağlı Sinekçi, Güvemalan, Koruoba ve Hacıpehlivan köylerinde yaşayan vatandaşlarımız maddi ve manevi zarar görmüşlerdir. Sel felaketinden sonra iki ay geçmesine rağmen sadece hasar tespit çalışması yapılmış, fakat felakete maruz kalan, felaket sonrası zarar gören vatandaşlarımızın zararlarının karşılanması amacıyla hiçbir ciddi girişim yapılmamış, bölge halkının tüm zararları hala karşılanmamıştır.
 
Bu doğrultuda; Biga ve köylerinde yaşanan sel felaketi sonrası kesin hasar tespit çalışması bitirilmiş midir, bitirildi ise Biga ve Sinekçi, Güvemalan, Koruoba, Hacıpehlivan köylerimizde yaşayan vatandaşlarımızın zararları ne kadardır? Anılan köylerde zarar gören vatandaşlarımızın tüm zararları karşılanmış mıdır, karşılanmadı ise iki aylık bir zaman içinde neden hala zararlar karşılanmamıştır, vatandaşlarımızın zararları ne zaman karşılanacaktır? Bölgede yaşayan üreticilerimizin, çiftçilerimizin; Tarım Kredi Kooperatiflerine, Ziraat Bankalarına, Vergi dairelerine ve Sosyal Güvenlik Kurumuna olan borçlarının ertelenmesi ve zarar gören üreticilerimize faizsiz kredi verilmesi konusunda çalışmalarınız bulunuyor mu?” dedi.
Paylaş