“Sedat Selim Ay görevinden alınsın”

İnsan Hakları Derneği Çanakkale Şubesi, İstanbul’da Terörle Mücadeleden sorumlu Emniyet Müdür Yardımcılığına getirilen Sedat Selim Ay`ın işlediği suçlar nedeniyle AİHM’de mahkum edildiğini hatırlatarak “Biz insan hakları savunucuları olarak işkence ve tecavüz olaylarına karıştığı iki mahkeme kararıyla tespit edilen, Sedat Selim Ay`ın aramızda dolaşmasını ürkütücü buluyor görevinden alınmasını istiyoruz” dedi.

979
İnsan Hakları Derneği Çanakkale Şubesi, İstanbul’da Terörle Mücadeleden sorumlu Emniyet Müdür Yardımcılığına getirilen Sedat Selim Ay`ın işlediği suçlar nedeniyle ceza yerine terfi almasını doğru bulmadıklarını bildirdi. İnsan Hakları Derneği Çanakkale Şube Başkanı Serpil Bayar; “İstanbul’da Terörle Mücadeleden sorumlu Emniyet Müdür Yardımcılığına getirilen Sedat Selim Ay’ın Atılım Gazetesi Genel Yayın Yönetmen`i İbrahim Çiçek`inde aralarında bulunduğu sekiz kişi; Mart 1996 da işkence yaptığı için 14 ay hapis 3 ay 15 gün meslekten men cezası aldığını, 1997 de Asiye Güzel Zeybek`e gözaltında tecavüz edilmesi olayında yer aldığını ve devletin bu konuda karar vermemesi nedeniyle AİHM`de mahkum edildiğini İnsan Hakları Derneği olarak hatırlatmak istedik.
 
Yine 21 şubat 97 de işkence gören Ayşe Yılmaz, Birsen Kaya, Mukaddes Çelik ile şu an devlet memuru olduğu için ismini açıklamak istemeyen S.A gözaltına alındıklarında ağır işkenceden geçirildiklerini söyleyen mağdurlar Sedat Selim Ay ve diğer polisleri teşhis ettiklerini açıkladılar. O dönem avukatlık yapan İHD üyesi Eren Keskin ise bu haberlerin tüm basında yer alması gerektiğini belirtiyor. Keskin, kendisinin gözaltında tecavüz davalarına bakma sebebini ise 1995 yılında gözaltında olduğu süreç içinde bulunduğu hücrede herkesin cinsel tacize uğramış olması olarak açıklıyor. Keskin,Sedat Selim Ay ve diğerlerinin sadece tacizci tecavüzcü olmadıklarını aynı zamanda katil olduklarını ,yine Sedat Selim Ay`ın Amiri konumundaki Bayram Kartal`ında Berfo Nenenin oğlu Cemal Kırbayır`ın ölümünün sorumlularından biri olduğunu belirtiyor” dedi.
 
Bayar açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Çanakkale İHD Şubesi olarak; işkenceci, tecavüzcü, tacizci polis Şefi Sedat Selim Ay`ın yeni görevine atanmasının nedeninin eski deneyimlerinden yararlanmak için mi sorusunu akla getirdiğini vurgulamak istiyoruz. Biz insan hakları savunucuları olarak işkence ve tecavüz olaylarına karıştığı iki mahkeme kararıyla tespit edilen, Sedat Selim Ay`ın ceza yerine terfi almasını doğru bulmuyoruz. Hal böyle iken, Sedat Selim Ay`ların aramızda dolaşmasını ürkütücü buluyor görevinden alınmasını istiyoruz.”
Paylaş