“Seçmen taşıyorlar”

Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, yerel seçimler öncesinde AKP`nin hem Çanakkale hem de Kepez`i alabilmek için hem ilçe hem de köylerden seçmen taşıdığını iddia etti. İlgili kurumların yetkililerini bu konuda göreve çağıran Başkan Mutan; “İlçe ve köylerden seçmen taşıyorlar. Burada bir oyun oynanıyor. Gerekirse bununla ilgili hukuki yollara başvuracağız” dedi.

1029
Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, belediye hizmet binasında düzenlediği basın toplantısında hem ülke gündemindeki rüşvet ve yolsuzluk operasyonuna değindi hem de AKP`li Belediye Başkan Adayı Mehmet Daniş`e göndermelerde bulundu. Yerel seçimler öncesi AKP`nin ilçe ve köylerden seçmen taşıdığını ileri süren Başkan Mutan, Kepez`deki huzurevini engelleyen AKP`li Belediye Başkan Adayı Mehmet Daniş`in Çanakkale`ye huzur getiremeyeceğini söyledi. 5 yıldır Kepez`e hizmet eden Başkan Mutan, belde halkına verdikleri sözleri tek tek yerine getirdiklerini de ifade etti.
 
 
“Bakanlar istifalarını sunmalı”
Ülke gündemini uzun süredir meşgul eden rüşvet ve yolsuzluk operasyonunda değinen Başkan Mutan şu şekilde konuştu: “Detayında bilgi sahibi olmamızın mümkün olmadığı bir süreci yaşıyoruz. Sevgili Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç `Saat 5`te böyle seçkin ve elit insanlar alınmamalı` diyor. Doğru. Ama bu hassasiyet bu ülkede maalesef tarz haline getirilmiş ve adına da operasyon denilen bir yöntemle insanlar evinden saat 5`te çoluğunun çocuğunun gözü önünde alıp alıp götürülürken bu laflar edilmeliydi. Ve bunlarında önlemleri alınmalıydı. Yani suçun tekillliği noktasında hareket edilmeliydi. Ama maalesef toplam üzerinden hareket edilince bu yaklaşım bumerang gibi geldi vurdu. Daha öncede ülkede bazı operasyonlar yapılırken kimse ağzını açmadı. Artık küreselleşen ekonomi ve beraberinde siyasal organizasyonlarında küreselleşmesini getiriyor. Sonuçta uluslararası ilişkiler, ulusların kendi çıkarlarını dengeleri üzerine inşaa ediliyor. Özellikle İran`a dönük ambargonun Halk Bankası kanalıyla kırılma süreci, defaatle Amerika tarafından ülkemiz uyarılmasına rağmen devam eden bir sürecin başlangıç noktasıdır. Şu anda tutuklananlar olsun, serbest bırakılanlar olsun, hiç kimse hüküm almadığı sürece nihayetinde de hüküm onanmadığı sürece masumdur. O yüzden kişilerin ötesinde burada bu oynanan süreçte tabii ki hatalar ve yanlışlar olmuştur ama en ufak şüpheyi dahi barındıran bir noktada bence demokratik değerler öne çıkarılmalı. Temayüller yerleşmeli. Sevgili bakanlar istifalarını sunmalı veya görevden alınmalılardır. Hala devam eden süreçte bir haftayı geçmiştir ama sevgili bakanlar istifa etmemiştir. Cemaat ve hükümet arasındaki trajedi komedi ülkemiz insanlarına izletiliyor. Bu ülkenin vicdanı yaralanmıştır. O yüzden yerel seçimler ülkemiz için önemlidir. Çünkü sandık demokrasinin akciğeridir. Bir an önce hükümetin sandığa giden yolu temizlemesi için yapması gereken mevcut soruşturmanın selameti açısından nereye kadar giderse gitsin değil, oradaki her türlü molozu temizlemesi gerekiyor.”
 
 
“Verdiğimiz sözleri yerine getirdik”
5 yıllık belediye başkanlığı görevi süresince Kepez halkına verdiği sözleri, belediye meclis üyeleri ve personel ile birlikte yerine getirdiklerini kaydeden Başkan Mutan; “30 Mart 2014 seçimlerin olacağı bir gün. 1 Ocak itibariyle de seçim takvimi çalışıyor. 5 yıl Kepez halkına ne söz verdiysek, başımız dik anlımız açık bir şekilde değerli meclis üyeleri ve çalışanlarımızla yüreğimizi ortaya koyarak ne vaat ettiysek hepsini yerine getirdik. Üstüne süreç içerisinde gelen ve çözmemiz gereken öngörmediğimiz bir çok sorunu da yeri geldiğinde çözerek yeni seçimlere doğru gidiyoruz” diye konuştu.
 
“Çanakkale`ye hayırlı olsun”
CHP`nin Çanakkale`de belediye başkan adayının belirlenmesiyle ilgili süreçe de değinen Başkan Mutan; “Çanakkale`yi özellikle aday belirleme noktasında yoran bir süreç yaşadık. Cuma günü bir temayül yoklaması olacağı söylendi. Daha sona ise Pazar günü MYK`dan sayın Ülgür Gökhan`ın adının çıktığı ve parti meclisine onama için yollandığı söylendi. Saat 2 gibi de parti meclisinden geçtiği ve onandığı haberi geldi. Ve sayın Ülgür Gökhan`ın adaylığı kesinleşmiş oldu. Bu süreç CHP açısından biraz sıkıntılı geçti. Çünkü 3 aday vardı ve önseçim deniyordu. Tüzükte önseçim de temayül de var. Atama da var. Sonuç itibariyle bizim MYK karar organımızdır. 5`li yerel seçim komisyonu bir analitik rapor sunmuştu. Cuma günü onların kanatleri gelmişti. Ama en üst organımız kongreden sonra parti meclisidir. Orada da onanarak kesinleşmiş bir süreç. Çanakkale`ye hayırlı olsun. İnşallah barış ve huzur ortamında geçer” ifadelerini kullandı.
 
Mutan`dan Daniş`e gönderme
AKP`nin belediye başkan adayı Mehmet Daniş`e de göndermelerde bulunmayı ihmal etmeyen Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan; “Üç buçuk yıldır Kepez`in huzurevi hala duruyor. Kepez`in huzurevini durduran bir milletvekili, şu anda bir siyasi partiden belediye başkan adayı. Bu yarın belediye başkanı olursa, bir huzurevini dahi engelleyen böyle bir zihniyet, Çanakkale`ye huzur getirebilir mi? Daha huzurevini getiremiyor. Engelliyor. Keşke parası da hazır gelmiş olan huzurevi, siyaseten engellenmeseydi de yapılsaydı Çanakkale huzurevindeki yaşlılarımız bugün ne Küçükkuyu`da ne Biga`da ne de sağa sola savrulmuş olurdu. Huzurevinin hemen üst tarafında bir piknik alanını üç buçuk yıl sonra ancak tahsis ettirebildik. Kim engelledi? Yine o siyasi partinin belediye başkan adayı. Bu zihniyet, yarın Çanakkale`ye hizmet mi getirecek. Bizi engellediler. Engelleyenleri de söylüyorum. Çünkü yeri ve zamanı geldi. Ufak çöp, büyük çöpten hakkını alacak. Siyaset öyle bedava bir kurum değil. Siyaset sorunları çözümleyici bir kurum. Engelleyici bir akla tutulmuş bir aklın aday olması, Çanakkale`ye ne kadar hayırlar getirir?” dedi.
 
“Seçmen taşıyorlar”
AKP`nin yerel seçimlerde belediyeleri alabilmek için hileye başvurduğuna dikkat çeken Başkan Mutan şu şekilde konuştu: “İnatla köylerden, inatla ilçelerden seçmen taşıyorlar. Rakam vereyim, 3500-4000 seçmen taşıdırlar. Net. Bakın buradan ilgili kurumları göreve davet ediyorum. Aldığım duyumlarda çok sağlıklı yerlerdendir. İnatla göreve davet ediyorum. Herkes yaşadığı mahalli ile ilgili bir seçim yapacaktır. Bir muhtarlık alanındaysa muhtarı seçecektir ve il genel meclisini seçecektir. Belediye sınırları içerisindeyse, bir belediye başkanı ve meclis üyelerini seçecektir. Çanakkale büyük şehir değil. Çıkıp oradan buraya taşırsanız, sandığa giden yolda hile yaparsınız. Ama bu hileler elinizde kalır. Siyaset kurumuna da zarar verirsiniz. Oradan taşı, buradan taşı o kova su tutmaz. Bu işin hukuki süreci de olacaktır. Beldeme karşı yapılan haksızlığa karşı eğer ağzımı açmazsan Hz. Ali`nin dediği gibi dilsiz şeytan olurum. O yüzden bunları ben dün söyledim, bu günde söylüyorum ve yarında söyleyeceğim. Herkes sınırlarını bilecek. Bak kendi minder hadi bakalım göreceğiz. Ama hile hurda yapmadan. Doğru, dürüst ve temiz siyaset yaparak. Taşıyın bakalım ne kadar taşıyacaksınız. Seçimin sağlıklı geçmesi için herkesin üzerine düşen görevleri yapması gerektiğine inanıyorum.”
 
“Durumu Genel Merkeze ilettik”
Kepez`de CHP Belde Örgütü`nün görevden alınmasıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Başkan Mutan; “Sevgili Birol Arslan ile birlikte Genel Başkanımızı Balıkesir`de ziyaret ettik. Görevden alındıktan 3-4 gün sonraydı bu ziyaret. Hem Genel Başkanın oradaki çalışmalarına katılım sağladık hem de durumumuzu ilettik. Yani Genel Başkanımızı bu konuda bilgilendirdik. Özellikle itirazın reddi sonrasında Genel Merkeze gittik. Sayın Adnan Keskin`e konuyu aktardık. Sayın Ali Sarıbaş kanalıyla bir randevu almıştık. Durumu ona arz ettik. Tüzüğün bu noktada bir şey yapamaz olduğu ifade edildi. Çıktık geldik.”
Paylaş