“Savaşa DUR de, demokrasi için BİRLEŞ!”

Emek Partisi Çanakkale İl Örgütü yazılı bir açıklama yaparak bölgede savaş bataklığına adım adım ilerlendiğini belirterek “Bu ülke NATO toprağı, evlatlarımız ABD askeri olmayacak!” dedi.

681
Egemen sınıflar ve AKP Hükümeti’nin “içeride savaş, dışarıda savaş” yaklaşımı epeydir, “yurtta sulh cihanda sulh” düsturunun yerini almış durumda oduğunu belirten EMEP Çanakkale İl Örgütü “ ABD emperyalizminin Ortadoğu stratejisine bağlanmış “yeni Osmanlıcı” dış politika, ülkemizi Ortadoğu’da, kenarına dayandığı ateş çemberinin içine her geçen gün daha fazla itiyor”dedi.Yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi:”Kürecik’e NATO şemsiyesi altında kurulan radar üssünden sonra, şimdi de Kahramanmaraş’tan Adana’ya kadar olan bölgeye Patriot füzeleri yerleştiriliyor. Hükümetin açıklamasına göre, Patriotlar Suriye’den gelecek füzelere karşı Türkiye’yi korumak üzere NATO tarafından bir önlem olarak konuşlandırılıyormuş, başka bir amaç yokmuş! AKP Hükümeti’nin NATO’ya minnettarlığını ifade edecek kelime bulmakta zorlanması bu yüzden olsa gerek! Öyle ki, Başbakan Erdoğan hızını alamayıp Türkiye’yi NATO toprağı ilan ediverdi!.. Dahası Patriotların yerleştirilmesi kararı Meclis bypass edilerek alındı. Ne var ki, “Suriye” gerekçesi kimseyi ikna etmeye yetmedi. Hem Rusya hem de İran gerçek hedefin kendileri olduğunu diplomatik dile sığınmadan açıktan ifade ettiler ve Türkiye’yi bölgesinde savaş kışkırtıcılığı yapmakla suçladılar. “Komşularla sıfır sorun” denerek çıkılan yolda sorunumuzun olmadığı komşu kalmadı. Gerçi AKP Hükümeti’nin bu konulardaki defosu bunlarla sınırlı değil. Başbakan Erdoğan “NATO’nun ne işi var Libya’da” dedikten bir hafta sonra Türkiye Libya’ya yönelik askeri operasyonlara katıldı. Yetmedi, NATO Müttefik Kara Kuvvetleri Komutanlığı İzmir’e taşındı. Ülkemizi emperyalizmin bölgedeki ileri karakolu haline getiren açık, gizli askeri ve siyasi anlaşmalar içeriği halka açıklanmak suretiyle iptal edilmelidir. İncirlik, Kürecik üsleri başta olmak üzere bütün üsler kaldırılmalı, NATO’dan çıkılmalıdır.”
 
Barış için birleşelim; çünkü barışı kazanmak, demokrasiyi kazanmak demektir
Barış ve Demokrasi için birlik çağrısı yapan EMEP İl Örgütü;”Demokrasi, yalnızca siyasi ve ekonomik hak ve çıkarlarımızın gelişmesi değildir; çevre sorunlarının çözümünde, kadınlar üzerindeki her türden baskının engellemesinde, eğitimde, sağlıkta, konut sorununda halkçı çözümlerin yaratılmasında da kendini gösterecektir. Demokrasi için birleşelim; çünkü demokrasiyi kazanmak, Kürt sorununun eşit haklar temelinde çözüme kavuşması, inançların özgürce yaşanabilmesi, emekçilerin hak arayışlarının önündeki tüm engellerin kaldırılması, “gündüzlerinde işsiz gezilmeyen, gecelerinde aç yatılmayan” bir ülkeye bir adım daha yaklaşılması demektir” dedi.
Paylaş