“Savaşa ‘dur’ de, demokrasi için birleş”

Emek Partisi’nin hem Kürt sorununun demokratik çözümü hem de Suriye başta olmak üzere Ortadoğu’da yaşanan savaş ve çatışma ortamlarına dikkat çekmek amacıyla başlattığı “Savaşa ‘dur’ de, demokrasi için birleş” kampanyası sürüyor.

736
Kampanya çerçevesinde Emek Partisi eski Genel Başkanı, İstanbul Bağımsız Milletvekili Abdullah Levent Tüzel, yarın Çanakkale’ye geliyor. Emek Partisi’nin Kürt sorunu temelli çatışmalar ile Ortadoğu ülkelerine yönelik savaş çığırtkanlığına karşı “barış” için başlattığı “Savaşa dur de demokrasi için birleş” adını taşıyan kampanya çerçevesinde yarın düzenlenecek etkinliğin büyük ilgi görmesi bekleniyor. EMEP eski Genel Başkanı, Halkların Demokratik Kongresi yürütme Kurulu üyesi ve İstanbul Bağımsız Milletvekili Abdullah Levent Tüzel’in de katılacağı “Barış ve Çevre” konulu panel, Çanakkale Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Sosyal Tesisleri’nde saat 13’te başlayacak. Tüzel’in de konuşmacı olarak katılacağı panelde ülke gündemindeki siyasi gelişmelere ve çevre sorunlarına dikkat çekilecek. AKP hükümetinin dış politikada izlediği tutum, barış süreci ve bu sürece bağlı olarak Türkiye’deki demokratik dinamiklere düşen görevler konusunda bilgiler verilecek. Emek Partisi Çanakkale İl Örgütü’nden dün yapılan açıklamada barıştan yana tüm emek ve demokrasi savunucularını panele katılımı noktasında çağrıda bulunulurken, “Kürt sorununun demokratik, barışçıl çözümünü, Türkiye’nin bölgede emperyalistlerle işbirliği içerisinde yürüttüğü dış politikasının bir bütün olarak tartışılması ve halkımızın sürece dahil olması” noktasında bu panelin önemli olduğu ifade edildi.
Kelso da gelecek
“Barış ve Çevre” konulu panelin diğer konuşmacısı ise Güney Marmara Doğal ve Kültürel Çevreyi Koruma Derneği (GÜMÇED) Yönetim Kurulu Üyesi İlknur Urkun Kelso olacak. Kelso, Çanakkale ve bölgesindeki termik santraller, altın madeni çalışmaları ve HES (Hidro Elektrik Santraller) konusunda bilgilendirmelerde bulunacak. Çevre talanına neden olan bu yatırımların engellenmesi noktasında görüşleri merak edilen Kelso, bu yatırımlarının zararları ile ilgili olarak da bilgiler verecek.
Paylaş