havadurum

“Savaş tezkeresinin kullanımına izin vermeyelim”

EMEP Çanakkale İl Örgütü çıkarılan tezkerenin savaş tezkeresi olarak kullanılacağına dikkat çekerek” Hükümet yetkilileri, bu tezkerenin mutlaka savaş olarak değerlendirilmemesi gerektiğini açıklasa da, aylardır, bilinçli olarak sürdürülen gerilim politikaları bu tezkerenin, zamanı geldiğinde, savaş tezkeresi olarak kullanılacağını göstermektedir” değerlendirmesi yaparak; “emek ve demokrasi güçlerine düşen görev; bu savaş tezkeresinin kullanılmasına izin vermemek bu yetkiyi engellemek için mücadele etmektir” dedi.

517
Emek Partisi Çanakkale İl örgütü yazılı bir açıklama yaparak çıkarılan tezkereye ilişkin hükümetin yapmış olduğu propagandanın gerçekleri yansıtmadığını ifade etti.EMEP yapmış olduğu açıklamasında şunları kaydetti:
 
”AKP hükümetinin aylardır sürdürdüğü Suriye politikası savaş sınırına geldi. Uzun süredir ABD`nin bölgede hakimiyetini kurmasına endekslenmiş politikasıyla birleşen AKP iktidarının dış politikası, bölgede çatışmayı ve huzursuzluğu körüklemekteydi. Keşif uçağını kim, nasıl düşürdü tartışmaları bugün top mermisi, nereden düştüye dönüştü. Sınır boylarında karşılıklı sürdürülen çatışmalar ölümlere neden olurken TBMM Genel Kurulu`nda savaş tezkeresiyle sonuçlanmıştır.
 
Bugün gelinen bu sonucun tüm sorumluluğu, Özgür Suriye Ordusu adındaki, silahlı, çete türü organizasyonları besleyen, destekleyen, her fırsatta düşmanlaştırıcı söylemlerle gerilimi kışkırtan AKP hükümeti ve Başbakan Erdoğan ile hükümetin bu politikalarına onay veren siyasi mihraklara aittir. Irak için planlanan tezkere Suriye ile genişletilmiştir. Bu tezkere ile savaş yetkisi alan AKP iktidarının bölgede yürüteceği savaşın iki ülke arasında olmayacağı açıktır. İşin içinde İran, Irak, Suriye Lübnan, bağlantılı olarak Rusya, Çin, Türkiye, ABD ve İsrail`e uzanan taraflarla bölge adeta kan gölüne çevrilecektir.
 
AKP iktidarı, ABD`nin bölgeye dair planlarının bilinçli olarak taşeronluğuna soyunmuştur. Bu politikalar Türkiye halklarına acı, kan, gözyaşı, yoksulluk getirecektir. Dahası etnik ve mezhep çatışmasıyla ülke tam bir cehenneme çevrilecektir. Şimdi emek ve demokrasi güçlerine düşen görev; bu savaş tezkeresinin kullanılmasına izin vermemek bu yetkiyi engellemek için mücadele etmektir.”
Paylaş