“Şanslıyız, gelirimiz iyi, geçim sıkıntısı çekmiyoruz”

Ebeler ve Hemşireler Haftası nedeniyle ÇOMÜ ve Çanakkale Devlet Hastanesi işbirliği düzenlenen panel Mehmet Akif Ersoy Tiyatro Salonu`nda gerçekleştirildi.

1021
Her yıl 12-18 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Ebeler ve Hemşireler Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunmasıyla başladı. Panelde konuşma yapan Çanakkale Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Uzman Dr. İsmail Temiz, hemşirelerin ve ebelerin zor bir görev yaptığını belirterek, son 10 yılda sağlık hizmetlerinde kalitenin yükseldiğini söyledi. Sağlık çalışanlarının hizmet verdiği profilin zor durumda derdine arayan ve şefkat bekleyen vatandaş olduğunu belirten Temiz, gecesi gündüzü olmayan sağlıkçıların iş yükünün azımsanmayacak kadar fazla olduğunu dile getirdi.
 
 
Çanakkale Devlet Hastanesi Yöneticisi Uzman Dr. Hakan Çetin ise mesleğin olumsuz yanlarından çok olumlu taraflarını anlatarak: “Çevre edindiğiniz gibi, yaptığınız meslek kolu itibari ile en çok sevilen ve dua alan kişilersiniz. Mesleğimiz toplumda kabul gören bir meslek. Şanslıyız, gelirimiz iyi, geçim sıkıntısı çekmiyoruz. Çanakkale Devlet Hastanesi verdiği hizmet ve baktığı hasta sayısı ile Türkiye`nin en iyi hastanelerinden biri. Bizler de Çanakkale gibi güzel bir şehirde yaşadığımız ve mesleğimizi icra ettiğimiz için çok şanslıyız” dedi. Çetin Çanakkale`de sağlık sisteminin krizsiz ve tıkır tıkır işlediğini belirterek; “Bizler 4 4`lük bir hizmet veriyoruz. Bundaki en büyük pay ise hemşirelerimizin. Doktorlar sağlık sisteminin beyniyse, hemşireler kalbidir. Sağlık ekip işidir. Bu işleyiş içinde emir, memur ilişkisi için de değil, sevgi ile yürütülür” dedi. Panelde yoğun bakım, organ nakli, evde sağlık hizmeti, hasta bakımı, motivasyon, stresle baş etme gibi konular anlatırken kompozisyon yarışması sonucunda dereceye giren sağlıkçılara ise ödülleri verildi.
 
Paylaş