“Saltanatlar çökecek, bu zulüm bitecek”

CHP Milletvekili adayı Avukat Muharrem Erkek, Bayramiç`in Karıncalık Köyü`nde yurttaşlarla buluştu. Kendisine gösterilen yoğun ilgiye teşekkür eden Erkek, “Bu akşam Karıncalık`da öyle bir coşku gördümki; demek ki bir hafta sonra, 7 Haziran`dan sonra Haramilerin saltanatı gerçekten çökecek. Saraylar, saltanatlar çökecek, bu zulüm bitecek” dedi.

468
 
 
CHP`nin 1`inci sıra Milletvekili adayı Avukat Muharrem Erkek, hafta sonu Bayramiç`in Karıncalık Köyü`ndeydi. Burada yurttaşlarla bir araya gelen Erkek, hem sorunları dinledi hem de CHP`nin seçim beyannamesini anlattı. Türkiye`nin büyük bir devlet ve güç olduğunun altını çizen Erkek, sorunların çözümünün ise kolay olduğunu söyledi. Sorunun kaynak değil zihniyet olduğunu ifade eden Erkek, Gezi direnişine de değindi. Erkek, “Bu akşam Karıncalık`da öyle bir coşku gördümki; demek ki bir hafta sonra, 7 Haziran`dan sonra Haramilerin saltanatı gerçekten çökecek. Saraylar, saltanatlar çökecek, bu zulüm bitecek. Çok korkuyorlar. Neden korkuyorlar biliyor musunuz? Gezi`nin ikinci yılını yaşıyoruz. Gezi`de 9 canımızı kaybettik, 8 bin yaralı verdik. Gözlerini kaybetti gencecik insanlar. Gezi`de haklarını arayan, demokrasi arayan ve hakları için ölen insanlar AKP`yi çok korkuttu ve korktukça hata yapmaya başladılar ve korktukça daha büyük hatalar yapmaya devam ediyorlar. İktidardaki muktedir korkuyor. Çünkü 7 Haziran`da çok şey değişecek” dedi.
 
 
“En pahalı mazotu bizim çiftçimiz kullanıyor”
Bayramiç ilçe örgütünün de katıldığı Karıncalık Köyü ziyaretinde konuşma yapan Erkek, “Türkiye büyük bir ekonomi. Türkiye`de sorun kaynak değil, zihniyettir. Bugün ülkemizde, en zengin yüzde 1`lik kesim, milli servetin yüzde 54,4`üne sahip. Çiftçinin, işçinin, emekçinin, bizlerin içinde bulunduğu nüfusun yüzde 99`luk kesimi ise kalanı paylaşmaya çalışıyor. Bunun nedeni ne? İşte bunun nedeni gelir dağılımındaki adaletsizlik. Gelir dağılımındaki adaletsizlikte Avrupa ve OECD (İktisadi İşbirliği ve Gelişme Teşkilatı) ülkeleri içinde birinci sıradayız. CHP olarak, sizlerle birlikte, halkın iktidarında bu sosyal adaletsizliğe bir son vereceğiz. CHP`nin çiftçimiz için, işçimiz ve emeklilerimiz için taahhüt ettiği projelerin toplam maliyeti bütçemizin yüzde 3`ü. AKP iktidarında bir zenginleşme oldu. Ama zenginleşme tepede oldu, tabanda değil. Çiftçimiz zenginleşmedi. Yukarıda birileri zenginleşti. Dünyanın en pahalı mazotunu bizim çiftçimiz kullanıyor. Mısırlı bir çiftçinin kullandığı mazottan 6 kat daha pahalı mazot kullanıyor. Bu ne demek bilmiyor musunuz? Bizim çiftçimiz rekabet edemiyor demektir. Bugün iki Trakya büyüklüğünde toprak işlenemiyor artık. CHP iktidarında çiftçimiz gerçek anlamda desteklenecektir” dedi.
 
“Kaçak saraya giden hortumlar kesilecek”
“Türkiye böyle devam edemez” diyen Erkek, konuşmasını “Ülkemiz çok kutuplaştırıldı. Birbirini ötekileştirdi insanlar. Bizim tekrar sevgi ve hoşgörüyü kazanmamız lazım. Bu toprakların kültüründe, Yunus Emre var, Hacı Bektaş var, Mevlana var. Bu toprakların kültüründe insan sevgisi var. CHP olarak, bu ülkeye demokrasiyi getiren, büyük değişim ve devrimlere imza atmış bir parti olarak, bugün de ülkenin temel sorunlarına el koyduk. AKP zihniyetini herkes gördü. CHP olarak, cumhuriyete, aydınlığa inanan sizlerle birlikte, laik cumhuriyetimizin üzerine siyasal islamı oturtmaya çalışanlara kesinlikle Müsaade etmeyeceğiz. Bizler hepimiz eşit yurttaşlarız. Sosyal demokrasinin öznesi insandır ve özgür bireydir. Yapacak çok işimiz var, ama bunları yapabilecek gücümüz, projelerimiz ve kadrolarımız da var. Yeni Anayasa`mızı yapacağız, siyasi partiler ve seçim kanunumuzu yeniden yapacağız. Bu eksikliklerimizi ve ayıplarımızı düzelteceğiz. Bunları AKP iktidarı yapmadı, yapamaz. Ama önce, siyasi ahlak yasasını çıkaracağız. Çünkü siyaset zenginleşme yeri değildir. Bu ülkeyi 13 yıldır yönetenler, kendileri, aileleri, ikinci, üçüncü, dördüncü derece hısımları, dünürleri, dünürlerinin hısımları, bütün yandaşları zengin oldular ve yüzde 1`lik kesimin içine girdiler. İşte biz siyasi ahlak yasası ile siyaseti zenginleşme aracı olmaktan çıkaracağız. CHP iktidarında yandaş olmayacak, vatandaş olacak, yurttaş olacak. CHP iktidarında birileri değil, millet zenginleşecek. Sayın genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, 8 Haziran`da başbakan olacak ve ilk yapacağı iş `kaçak` saraya giden bütün hortumları kesecek” ifadeleri ile tamamladı. (Seçkin Sağlam)
Paylaş