havadurum

“Saldırı, demokrasi ve barış mücadelesine yapıldı...”

HDP Genel Merkezi`ne yönelik yapılan silahlı saldırı tepki çekmeye devam ediyor. 18 Nisan sabahı erken saatlerde gerçekleşen silahlı saldırı ile ilgili açıklamada bulunan İHD Şube Başkanı Serpil Bayar, “Yapılan saldırı, Türkiye toplumlarına ve bu toplumların demokrasi, barış, eşitlik ekseninde yürüttüğü mücadeleye karşı yapılmış bir saldırıdır” dedi.

464
Ankara`nın Çankaya ilçesinde bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Merkezi 18 Nisan günü sabaha karşı silahlı saldırıya uğradı. Güvenlik görevlisi polisin karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada sokakta park halindeki araçlara da kurşun isabet etti. Saldırganların açtığı ateş sonrası bina önündeki parti tabelasına kurşun isabet etti. Yaşanan çatışmada sokakta bulunan araçlara kurşun isabet etti. Saldırganlar geldikleri araçla olay yerinden uzaklaştı.
 
İHD`den provokasyon uyarısı!
İnsan Hakları Derneği (İHD) Çanakkale Şube Başkanı Serpil Bayar, konuyla ilgili açıklama yaptı. “18 Nisan 2015`te sabaha karşı Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel merkezine yapılan saldırı, Türkiye toplumlarına ve bu toplumların demokrasi, barış, eşitlik ekseninde yürüttüğü mücadeleye karşı yapılmış bir saldırıdır” diyen Bayar, “Bu provokatif eylem devlet odaklı karanlık güçlerin kirli yüzünü bir kez daha gözler önüne sermiştir. Biz insan Hakları Savunucuları olarak yapılan bu saldırıyı kınıyor, faillerin bir an önce ortaya çıkarılarak yargılanması için çağrıda bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.
Paylaş