“Sahiller hepimizin”

Sahiller Hepimizin Çalışma gurubu üyeleri Yat Limanı ve AKFA fabrikasının olduğu bölgeye yapılması düşünülen projelere dikkat çekti.

556
Sahiller Hepimizin Çalışma gurubu Yat Limanı projesi ve eski AKFA fabrikasının olduğu bölgeye yapılması planlanan projelerle ilgili görüşlerini dile getirdi. Sahiller Hepimizin Çalışma Grubu kolaylaştırıcısı Derya Yavuz “Akfa`dan sonra Özel İdare`ye ait alanın konut ya da başka bir yerleşime açılabilmesi için Nisan ayında yapılacak Belediye Meclisi toplantısına getirileceği üstelik Akfa`nın yerinin de bu dosyayla birlikte yeniden gündeme getirileceği konuşulmaktadır. Siyasilerden ve Meclis gruplarından geri dönülemeyecek kararların altına imza atmadan önce çok yönlü düşünmelerini hatırlatmak istiyoruz” dedi.
 
“Siyasiler ve Meclis grupları çok yönlü düşünmelidir”
Sahiller hepimizin çalışma grubu kent konseyinde bir araya geldi. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yapılması düşünülen yat limanı projesi ve son günlerde gündeme gelen eski AKFA fabrikasının olduğu bölgeye yapılması planlanan projeler çalışma grubunun gündemindeydi.
 
Sahiller Hepimizin Çalışma Grubu kolaylaştırıcısı Derya Yavuz, yaptığı konuşmada “kentlilerin de yakından izlediği Çanakkale`ye yapılması planlanan yat limanının yerinin yanlışlığı konusunda yaptığımız eleştiriler devam etmektedir. Karar verici aktörlerin konuyu tartışmaya devam etme kararı almaları yerinde ve yararlıdır” dedi.
 
Bir gurup kentli olarak bir araya gelip, haklı eleştirilerini bir adım öteye taşımak ve sadece eleştirmemek, çözüm de üretmek adına Çanakkale Kent Konseyi bünyesinde Sahiller Hepimizin çalışma gurubunun kurduklarını bildiren Yavuz; “Gurubumuzun amacı, Çimenlik Kalesi`nden Kolin Otel`e kadar uzanan kıyı şeridinin işgal edilmemesi, kıyılardan ve denizden kentlilerin çok amaçlı yararlanabilmesidir. Gurubumuzun hedefi ise, öncelikle bölgenin mevcut durumunun belirlenmesidir” dedi. Yavuz şunları söyledi; “Bu çalışmayla; kıyı işgalleri, kirlilik, deşarj, kumsal alanların belirlenmesi, akıntı yönleri, yasal hak ve sorumluluklar belirlenecek, bunun yanı sıra çalışmalar sırasında ortaya çıkan durumlar da kayıt altına alınacaktır. Bugüne kadar, yat limanı yapılması planlanan alan da dahil kıyı şeridine teknik bir gezi düzenlenmiştir. Bu gezi ile alanlar fotoğraflarla kayıt altına alınmıştır. Bunun yanında, Facebook`da Sahiller Hepimizin Çalışma Gurubu adında bir sayfa oluşturulmuş ve bilgi paylaşımına başlanmıştır. Yazılı ve görsel materyallere buradan da ulaşılabilmektedir. Kıyılarımızın mevcut durumunun tesbitinden sonra hazırlanacak rapor ilgili aktörler ve kamu yönetimleriyle paylaşılacaktır. Gelecek 5-10 yıllarda hayıflanmamak için iyi düşünüp iyi planlama yapmak zorundayız. Buna hizmet edecek çalışmalarımız önümüzdeki günlerde sonuçlanacak rapor hazırlanacaktır. Şimdi de duymaktayız ki, Akfa`dan sonra Özel İdare`ye ait alanın konut ya da başka bir yerleşime açılabilmesi için Nisan ayında yapılacak Belediye Meclisi toplantısına getirileceği üstelik Akfa`nın yerinin de bu dosyayla birlikte yeniden gündeme getirileceği konuşulmaktadır. Siyasilerden ve Meclis gruplarından geri dönülemeyecek kararların altına imza atmadan önce çok yönlü düşünmelerini hatırlatmak istiyoruz.”
Paylaş