“Pislik içerisinde hastane olmaz...”

CHP`li İl Genel Meclis Üyesi Hakkı Öztürk, gazetemizin geçtiğimiz günlerde `Burası da Çanakkale Devlet Hastanesi` başlığı ile dile getirdiği Çanakkale Devlet Hastanesi`nde yaşanan kirlilik konusunu meclisin gündemine taşıyarak tepki gösterdi.

958
 
İl Genel Meclisi`nin Şubat ayı olağan toplantısında gündem dışı söz alan CHP`li İl Genel Meclis Üyesi Hakkı Öztürk, ağaçların kesilerek ormanların yok edilmesine sert tepki gösterirken, Çanakkale Devlet Hastanesi`nin yeni binasında hijyen olmayan şartlarda hastaların tedavi edilmesini de eleştirdi. Toplantıda yer alan AKP`li meclis üyeleri ise; Öztürk`ün Devlet Hastanesi ile ilgili eleştirilerinin doğru olmadığını savundu.
 
“Böyle bir zihniyet olamaz”
Ağaçların kesilerek ormanların yok edilmesine isyan eden Öztürk; “İl Özel İdaresi ve İl Genel Meclis Üyeleri adına ağaç dikip orman oluşturalım demiştim. Ancak Balıkesir`den gelen bölge müdürü bile kürsüden söz vermesine rağmen ne hikmetse bu orman konusunu gerçekleştiremedik. Önümüzde bir ay kaldı. Hiç değil ise Şubat ayında bunu yapalım. Yanan yerlere ağaç dikelim yeşillensin dedim. Ama maalesef yeşil alanlar yok ediliyor. Kızılkeçili`den Ağı Dağı`na kadar olan yerde orman kesiliyor. Yıllardan beri biz orman oluşturalım diye bağırıyoruz. Ne hikmetse bu zihniyet ormanları kökünden yok ediyor. Bahsettiğim alandaki yeşillik şu anda kırsal bir alana dönüştürüldü. Ormandan bir yetkili gelsin bilgi versin demiştim. Ama maalesef ağaçlar kesilip orman yok ediliyor. Yukarıokçular Köyü`ne gidin suların yollara aktığını göreceksiniz. Türkiye kuraklıkla savaş veriyor. Kuraklıkla mücadele edilirken biz de kuraklık gelsin diye ağaçları kesip ormanları yok ediyoruz. Böyle bir zihniyet olamaz. Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü`nün kapatılması başlı başına bir hataydı” dedi.
 
“Hastane tertemiz olmalı”
Çanakkale Devlet Hastanesi ile ilgili bir konuyu da meclis üyeleriyle paylaşan Öztürk; “Sağlık Bakanı Çanakkale`ye gelmiş. Keşke haberin olsaydı da kendisiyle görüşme imkanım olsaydı. Bundan 15 gün önce rahatsızlığı nedeniyle eşim ameliyat oldu. Hastanede yeni bina dedikleri binaya gidip Allah aşkına bakın. Pislik içerisinde hastane olmaz. Bir gecede eşimi buradan çıkardım. Çünkü her an bir mikrop kapabilir. Sağlık Bakanına bu konuyu anlatacaktım. Böyle bir hastane olmaz. Hastane tertemiz olur. Mikrop almaması lazım hastanın. Hastanenin halini bir görün” diye konuştu. Bunun üzerine söz alan AKP`li meclis üyeleri ise; “Hastane kirli değil” dediler.
Paylaş