“(Özgürlük) diyerek komik duruma düştüler”

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, seçim sürecinde AKP`nin “özgürlük” temalı rakı bardakları ile olan afişlerini hatırlatarak, “Bu, özgürlüğe ne kadar dar bir açıdan baktıklarının da bir göstergesidir. Komik duruma düştüler, sonra da afişi kaldırdılar” dedi.

854
 
Çanakkale Ziraat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Türker Savaş ve yönetim kurulu, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan`ı makamında ziyaret ederek, seçim sonucu nedeni ile kutladılar. Gökhan`ın çevre mücadelesine verdiği desteği hatırlatan Prof. Dr. Savaş, “Seçim sürecini geride bıraktık, bugün size `hayırlı olsun` demeye geldik. Seçilmeniz bizim açımızdan da önemliydi. Özellikle çevre konusunu da gündeme getirmenizi önemsiyoruz” dedi. “Seçim sürecinde diğer adayların çevre konusunda hiçbir açıklamaları olmadı” diyen Savaş, “Özellikle çevre konusunda hiçbir şeyden bahsetmediler. Biz de Çevre Platformu içinde olan bir odayız. Çevre konusunu desteklemenizden çok memnunuz. Çevre konusunda mücadelemizi sürdüreceğiz, gelecek kuşaklara kendimize küfür ettirmeyeceğiz” şeklinde konuştu.
 
“Özgürlük kavramına dar açıdan bakılıyor”
“Çevre için bir şey söyleyemediler” diyen Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “Çünkü çevreyi harap etmek üzere olanlarla birlikte hareket ettikleri için, onlara karşı bir şey söyleyemiyorlar. Hem termikçilere hem de altıncılara karşı bir şey söyleme cesaretinde bulunamıyorlar. Mensubu bulundukları oluşum, hükümet maalesef bu konularda son derece duyarsız, biliyorsunuz HES konularında da öyle, nükleer de de öyle. Bu mücadeleyi başarıyla yürütüyoruz. Durmayacağız, başarıyla da sonuçlandıracağımıza inanıyorum. Sadece çevre konusunda değil, demokrasi açısında da seçim sonuçları önemliydi. Kentli de rahatladı. Bu kentin insanları, Çanakkale`de özgürce yaşamını sürdürmeye devam edecek. Özgürlük kavramına çok dar açıdan bakılıyor. Hatırlarsanız afişler falan yapıldı. Bu, özgürlüğe ne kadar dar bir açıdan baktıklarının da bir göstergesidir. Komik duruma düştüler, sonra da afişi kaldırdılar. Neden? Çünkü içten değil. Orada mesele rakı bardağı değil, sokaktaki insanın özgürlüğüydü, asıl olan” ifadelerini kullandı.
Paylaş