“Özgürlüğümüzü kaybetmek istemiyoruz”

Çanakkale Sanayici ve İşadamları Derneği (ÇASİAD) organize ettiği `ÇASİAD ile Seçime Doğru` programında mevcut Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan adayı Ülgür Gökhan`ı ağırladı. Programda yöneltilen sorulara yanıt veren Başkan Gökhan, kent ile ilgili bazı düşüncelerini de paylaştı.

526
 
ÇASİAD`ın hizmet binasında gerçekleşen programın açılış konuşmasını yapan ÇASİAD Başkanı Erdal Akarsu, dernek olarak Başkan Gökhan`ı ağırlamaktan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi. Akarsu, Başkan Gökhan`a programa katılması nedeniyle teşekkür ederken yerel seçimlerde de başarılar diledi. Programda ilk olarak kendisini tanıtan Başkan Gökhan, Çanakkale`de insanların %90`ının mutlu olduğunu söyledi. Bu sayının daha da yükselmesi için çaba sarf ettiklerini ifade eden Başkan Gökhan; “Çanakkale`deki insanların %90`ı bu kentte yaşamaktan mutlu. Bu bir araştırma sonucudur. Bu sayının daha da ileri gitmesini düşünüyorum. Bu kentte herkes mutlu olmalı. Asla mutsuz insan kalmamalı. Hem ekonomik hem yaşam tarzı açısından herkes bu kentte olmanın mutluluğunu yaşamalı. Bununla ilgili çalışmalar yapmayı sürdürüyorum. Yeni projelerimizi ona göre sunuyoruz. Kent olma yolunda hızla ileriliyoruz. Daha çağdaş bir kent olma noktasında ideallerimiz var. Bu kentte insanlar mutlu, rahat, barış ve özgür bir şekilde hayatlarını sürdürüyorlar. Bu kentte özgürüz ve bu özgürlüğü kaybetmek istemiyoruz. Onun için bunun mücadelesini yapıyoruz” dedi.
 
“Çanakkale`ye haksızlık yapılıyor”
Çanakkale`nin karayolu ve havayolu ile ilgili yaşadığı sıkıntıları da dile getiren Başkan Gökhan; “Çanakkale, Türkiye`nin köşesine sıkışmış bir kent. Bu nedenle bizim için en önemli konu özellikle karayolları ve havayolu kanalıyla bu kentin ulaşımının bir an önce en iyi seviyeye getirilmesi gerekiyor. Bu aynı zamanda üretime dayalı sanayinin de buraya gelmesine engel oluyor. Çünkü lojistik destek alamıyorlar. Lojistik destek olmadığı için hem üretim hem de pazarlama aşamasında sıkıntı yaşanıyor. Turizm ve turizm altyapıları konusunda bir takım çabalar var. Turizmciler çabalar veriyor biz de onlara katkı veriyoruz ama sonuç itibariyle bu noktada devletin bu politikaları destekleyen teşvikleri yok. Bu kentin turizm alanında çeşitlilikleri ile ilgili olanağı var. Ama maalesef yeterli adımlar atılamadığı ve teşvikler verilemediği için gelişmemesinden dolayı bir sorun olarak duruyor. Turizm kenti diyoruz ama bunun gelişmesi için bir takım engelleri henüz aşamadık. Tabi bu arada elimizdeki fabrikalar da kapatıldı. Bu fabrikaların kapatılması büyük bir hataydı. Bu fabrikaların rehabilite edilip şu anda üretimde kalması sağlanmalıydı diye düşünüyorum. Çanakkale`ye bir haksızlık yapılıyor. Doğru düzgün tepki gösteremiyoruz. Burada bölge müdürlükleri kapatıldı” diye konuştu. Çanakkale`de yaşanan çevre sorununa da dikkat çeken Başkan Gökhan; “Gerek termik santraller olsun, gerekse altın arama çalışmaları olsun, yarın bütün bunlar faaliyete geçtiğinde Çanakkale`nin hava ve su kaynakları noktasında önemli sıkıntılar yaşamasına yol açacaktır” dedi. Başkan Gökhan, katılımcıların sorularını da yanıtlamasıyla toplantı sona erdi.
Paylaş