“Önceliklerimizi ne pahasına olursa olsun koruyacağız...”

Çanakkale Çevre Platformu üyeleri 5 Nisan Dünya Çevre Günü dolayısıyla İskele Meydanı`nda bir araya gelerek bir açıklama gerçekleştirdi. Çanakkale Çevre Platformu adına açıklamayı Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı, Çanakkale Çevre Platformu Dönem Sözcüsü Prof. Dr. Türker Savaş gerçekleştirdi. Dünyada sağlıklı bir çevreden bahsetmenin olanaksız haline geldiğini belirten Savaş, “Dünyamızın biyo çeşitliliği ve ekolojik sağlığı, insan faaliyetleri nedeniyle giderek bozulmaktadır. Ancak şunu iyi bilmeliyiz ki insan doğanın bir parçasıdır. Kendimizi doğanın üzerinde görmekle geleceğimizi felakete hazırlıyoruz. İnsanoğlunun yarattığı vahşi kapitalist sistem ne pahasına olursa olsun ekonomik büyümeyi teşvik etmektedir” dedi.

394
5 Nisan Dünya Çevre Günü dolayısıyla, Çanakkale Çevre Platformu bir açıklama yaptı. İskele Meydanı`nda gerçekleştirilen açıklamaya HDP Çanakkale Milletvekili adayları Özlem Ergun Açanal ve Leyla Yavuz, Bayramiç ve Evciler köylüleri siyasi parti ve sendika temsilcileri katıldı. Çanakkale Çevre Platformu adına açıklamayı Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı, Çanakkale Çevre Platformu Dönem Sözcüsü Prof. Dr. Türker Savaş gerçekleştirdi. Dünyada sağlıklı bir çevreden bahsetmenin olanaksız haline geldiğini belirten Savaş, “Dünyamızın biyo çeşitliliği ve ekolojik sağlığı, insan faaliyetleri nedeniyle giderek bozulmaktadır. Ancak şunu iyi bilmeliyiz ki insan doğanın bir parçasıdır. Kendimizi doğanın üzerinde görmekle geleceğimizi felakete hazırlıyoruz. İnsanoğlunun yarattığı vahşi kapitalist sistem ne pahasına olursa olsun ekonomik büyümeyi teşvik etmektedir. Günümüz dünyasında sağlıklı bir çevreden bahsetmek ne yazık ki olanaksız hale gelmiştir. Dünyamızın biyo çeşitliliği ve ekolojik sağlığı, insan faaliyetleri nedeniyle giderek bozulmaktadır. Ancak şunu iyi bilmeliyiz ki insan doğanın bir parçasıdır. Kendimizi doğanın üzerinde görmekle geleceğimizi felakete hazırlıyoruz” dedi.
 
“Termik santralleri durdurmak için mücadelemizi sürdüreceğiz”
Çanakkale`nin doğasına yönelik saldırıların artarak devam ettiğini ifade eden Savaş; “Orman ve denizin iç içe girdiği, her köşesinden tarih fışkıran, Kazdağları’nın bereketi ile kutsanan Çanakkale’mizin bu güzellikleri saldırı altındadır. Çanakkale’miz, tüm Biga Yarımadası, Kazdağları’ndaki metalik madencilik saldırıları insana, doğaya, memlekete aşk derecesinde tutkun gönüllülerce geri püskürtülmüştür. Ancak ne yazık ki tüm çabalara rağmen saldırılar durmamaktadır. Çanakkale’nin ekolojisini tarumar edecek termik santraller projeleri, Balıkesir ve Çanakkale 1/100.000 çevre düzeni planının yürürlüğe girmesiyle devreye sokulmuştur. Çanakkale’yi cehenneme çevirecek olan bu termik santralleri durdurmak için de tüm gücümüzle ve meşru yöntemlerimizle mücadelemizi sürdüreceğiz. 1/100.000 çevre düzeni planıyla, ekonomik vizyonunu yıllar önce tarım, turizm ve eğitim yönünde çizmiş olan Çanakkale’nin yönü tamamen vahşi bir enerji sanayisine yönlendirilmek istenmektedir. Bizim önceliğimiz dünyanın nimetleri toprak, hava ve sudan çocuklarımızın da yararlanmasını sağlamaktır. Bizim önceliğimiz toprak, hava ve suyu birlikte yaşadığımız diğer canlılarla paylaşmaktır. Önceliklerimizi ne pahasına olursa olsun koruyacağız” diye belirtti. Açıklamanın ardından İskele Meydanı`ndan, Kent Konseyi genel kurulunun yapıldığı Morabbin Parkı`na alkışlar ve sloganlarla yürüyüş yapıldı. (Tekin Bozkurt)
Paylaş