“Önce siyasi ahlak”

CHP`nin Çanakkale`deki birinci sıra Milletvekili adayı Avukat Muharrem Erkek, seçim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Önceki akşam ekibiyle birlikte Gelibolu köylerini ziyaret etti. Burada vatandaşlarla tek tek görüşen Erkek, CHP`nin Türkiye`nin en temel sorunlarına seçim bildirgesi ile el koyduğunu ifade etti. “CHP iktidarını, halkın iktidarını kuracağız” diyen Erkek, “İktidara geldiğimizde ilk yapacağımız iş ne biliyor musunuz? Siyasi ahlak yasasını çıkaracağız. Çünkü siyaset zenginleşme, güç elde etme yeri değildir. Siyaseti şeffaflaştıracağız, demokratikleştireceğiz ve siyasetten zenginleşmeyi önleyeceğiz. CHP iktidarında, halkın iktidarında haramiler zenginleşmeyecek” dedi.

531
 
 
7 Haziran`da gerçekleşecek 2015 genel seçimlerine 15 gün kala tekrar Gelibolu`ya giden birinci sıra Milletvekili adayı Avukat Muharrem Erkek, burada Evreşe Beldesi, Süleymaniye Köyü`nü ve Bayramiç Köyü`nü ziyaret etti. CHP`li Erkek`e Gelibolu CHP İlçe Başkanı Nihat Demirsu, Evreşe Belde Başkanı İbrahim Türe, İl Genel Meclis üyeleri Nihat Öner ve Ali Koç, partili kadın ve gençler eşlik ettiler. Önce Süleymaniye ve Bayramiç Köylerini ziyaret eden Erkek, ardından da Evreşe Beldesi`nde esnaf ve örgüt ziyaretlerinde bulundu. Köy sakinlerinin ilgisi ile karşılaşan Erkek, buralarda yaptığı konuşmasında CHP`nin seçim bildirgesinden ve ülkenin en temel sorunlarından bahsederek, “Çözümün anahtarı CHP`dir” dedi. CHP iktidarında `halkın iktidarını` kuracaklarının altını çizen Erkek, “Toplumun tüm kesimleri bugün CHP`yi konuşuyor. Çünkü CHP, çok önemli bir seçim bildirgesi ile halkın karşısına çıktı, Türkiye`nin en temel sorunlarına el koydu. Biz seçim bildirgemizde `birinci sınıf demokrasi` dedik. Çünkü demokrasi ve özgürlükler her şeydir. Türkiye`nin geleceği demokrasi ve özgürlüklerde yapacağı atılımlara ve ilerlemeye bağlıdır. Onun için, seçim bildirgemizde, `birinci sınıf demokrasi` dedik, `özgürlük` dedik, `kapsayıcı ekonomi, istihdam yaratıcı ekonomi` dedik, `sosyal devlet` dedik, `kamu reformu` dedik; çünkü devlette ciddi bir tahribat olduğunu hepiniz çok iyi biliyorsunuz. Ne dedi Bülent Arınç; `Saraylar yaptırdık, ama adaleti sağlayamadık.` Bu çok önemli bir itiraftır. Özgürlüğümüz, demokrasimiz, eşitliğimiz her şey adalet ile mümkündür, ama bugün adaletin geldiği noktayı siz de biliyorsunuz. Onun için adaletteki bu tahribatı da biz kaldıracağız. Yargının içinden cemaati de, AKP`yi de söküp alacağız, siyaseti söküp alacağız. CHP iktidarında yargının içinde siyaset olmayacak” ifadelerini kullandı.
 
 
“Türkiye`de çiftçi, devletten alacaklı”
“AKP 2002 yılında millete bir söz verdi. `Ben üç Y`yi (yolsuzluk, yoksulluk, yasaklar) ortadan kaldıracağım` dedi. Ama hepsinde de sınıfta kaldı” Erkek, “Onun için CHP, çiftçimiz için, emeklilerimiz için, dar gelirli ailelerimiz için, yoksullarımız için, işçi ve emekçilerimiz için çok önemli bir seçim bildirgesi ile halkın huzuruna çıktı. Artık samimi siyaset yapmalıyız, ilkeli siyaset yapmalıyız, birbirimize karşı dürüst olmalıyız. Biz diyoruz ki; `çiftçimiz mazotu 1,5 liradan alacak.` Çünkü bugün yat sahipleri, gemi sahipleri, uçak sahipleri, lojistik şirketleri sahipleri bu fiyattan mazot alıyor. Çiftçi kayıt sistemine göre çiftçimiz de 1,5 liradan mazot alacak. `veremezsiniz, biz zaten destekliyoruz` dediler. Evet, AKP mazotu destekliyor. Ama nasıl destekliyor? Bu yıl çiftçimize 550 milyon lira mazot desteği yaptı. Ama bu yıl çiftçimizin kullandığı mazottan aldığı toplam vergi; 9,2 milyar lira. 9 milyar liranın üzerinde vergi alıyor, 550 milyon lira destekliyor. Bu destek değil, bu çiftçimize de bir saygısızlıktır. Bu `sadaka demokrasisi`dir. Biz sadaka demokrasisi ile değil, sosyal demokrasi ile halkçı yönetim anlayışını hayata geçireceğiz. 2007 yılından bu yana çiftçimiz devletten, 44 milyar lira alacaklıdır. Çiftçimizi kandıran bir devlet ile karşı karşıyayız. Saraya bardak alıyorlar, tanesi bin lira. Sonra konu çiftçiye, emekçiye gelince `kaynak nerede?` diyorlar” şeklinde konuştu.
 
“Kimse korkmasın”
“Bakın, biz CHP olarak bu ülkede huzurlu yaşamak istiyoruz, barış içinde onurlu yaşamak istiyoruz” diyen Erkek, konuşmasında, “Onun için sizlere `yaşanacak bir Türkiye` sözü veriyoruz. Biz sizlerden 4 yıl için yetki istiyoruz. 13 yıl için değil. İlk altı ay, ilk bir yıl ve dört yıl içinde yapacaklarımız hazır, kadrolarımız, plan ve projelerimiz hazır. CHP iktidara hazır. İktidara geldiğimizde ilk yapacağımız iş ne biliyor musunuz? Siyasi ahlak yasasını çıkaracağız. Çünkü siyaset zenginleşme, güç elde etme yeri değildir. Siyaseti şeffaflaştıracağız, demokratikleştireceğiz ve siyasetten zenginleşmeyi önleyeceğiz. CHP iktidarında, halkın iktidarında haramiler zenginleşmeyecek. Her zaman söylüyorum, sakın kimse korkmasın. Borçlu yurttaşlarımız, işçilerimiz, emekçilerimiz korkmasın. AKP herkes üzerinde baskı kuruyor, kendileri gibi düşünmeyen herkesi vatan haini olarak görüyorlar. Ama biz, bu ülkede yaşayan her yurttaş ile bir ağaç gibi tek ve hür olacağız, ortak hedeflerimize yürürken ise bir orman gibi kardeşçe, birlikte yürüyeceğiz” ifadelerine yer verdi.
Paylaş