“Ne yapacaklarını saşırdılar?”

Türk Sağlık-Sen Çanakkale Şube Başkanı Turan Çavdar, AKP hükümetinin politikalarını sert bir dille eleştirdi.

663
Sağlık çalışanlarının AKP hükümetinin numaralarını asla yutmayacağını belirten Türk Sağlık-Sen Çanakkale Şube Başkanı Turan Çavdar; “104 taleple toplu sözleşme masasına gidip 11’i geçen sene kabul edilip yürürlüğe girmeyen maddeler olmak üzere 16 maddelik bir düzenlemeye imza atanlar ne yapacaklarını şaşırdılar. 2014 yılı için enflasyon farkının da olmadığı 123 TL’lik bir zamma 3 günde evet diyerek sağlık çalışanlarının hükümetin teklifi olan yüzde 3+3’ten bile düşük bir zamma mahkum edenler sağlık çalışanlarının tepkisi ile ne yapacaklarını şaşırdılar. Türlü türlü gerçeklikle ilgilisi olmayan kazandık edebiyatı yapmaya başladılar. Sağlık Çalışanlarının döner sermayede adaletsizlik, haksızlık ve emekliliğe yansıtılmaması gibi sorunları dururken, döner sermayelerden vergi kesintisi yapılmasının da önüne geçilmemişken bir vergi dilimi kazanımı açıkladılar. Mesela deyip sağlık çalışanlarının yüzde 1’inin bile alamayacağı 500 TL’yi ortaya atanlar akılları sıra kafa karıştırıp suyu bulandırmak istiyorlar. Sağlık çalışanlarını sabit ek ödemeye mahkum edenler ve sabit ek ödemesinin üstünde döner sermayeyi yok etmek isteyenlere hizmet edenler sanki çok büyük bir kazanım gibi sabit ek ödeme alanlara müjde haberleri yapıyorlar.
Performansa dayalı döner sermaye sistemi ne oldu? Çalışanların emekleri hakları nereye gitti ? diğer kurumlarda çalışanların aldığı ek ödeme kadar bizde aynı döner sermaye niye alıyoruz. Hani bizim çalışmamız karşılığı demiyorlar da sağlık çalışanlarının sabit ek ödemeye mahkum edilmesine bayram edip kutluyorlar. Bu durumdan müjdeler çıkarıyorlar. Şimdi sormak lazım; Döner sermaye ile ek ödemesinin eşitlenip diğer kurumlarla aynı ücret alınmasına ne çabuk tav olupta oradan hesaplara başladınız. Yıpranma payı, ek zam, döner sermayelerin emekliliğe yansıtılması gibi meseleler dururken Üfürükten tayyare selam söyle o yâre misali müjdelerle sağlık çalışanlarını kandıracağınızı mı sandınız
Kafasında kırk tilki gezdirip hiçbirinin de kuyruğunu birbirine değdirmeden düşünenlerin aklına gelebilecek yöntemleri de kullansanız sağlık çalışanları bu numaralarınızı asla yutmayacak ve bu toplu sözleşmenin, 2014’nün sizden hesabını soracaktır” dedi.
Paylaş