havadurum

“Muhtarların işinin başında olması gerekir”

Esenler Mahalle Muhtarı Nazife Aydın, Kent Konseyi seçimleri ile ilgili olarak değerlendirme yaparak, “Muhtarlık çok yoğun bir iş. Dışarıdan göründüğü bir şey değil. Çok büyük emek ve zaman gerekiyor. Seçilmiş muhtarın faydalı olabilmesi için işinin başında olması gerekir” dedi.

821
Yaklaşan ve giderek heyecanı artan Kent Konseyi seçimli genel kurulunda açıklamalar ardı ardına gelmeye devam ediyor. Mahalle meclislerinin desteğini arkasına alan mevcut Kent Konseyi Başkanı Saim Yavuz`a bir destek de Esenler Mahalle Muhtarı Nazife Aydın`dan geldi. Aydın, Yavuz`un Kent Konseyi kurulumundan bu yana büyük emek ve çaba harcadığını ifade ederek, “Kent Konseyinin ilk kurulduğu günden beri içerisindeyim. Yerel Gündem 21 sürecinden beri katılıyorum İlk olarak Kadın meclisi kuruldu. Sonra diğer tematik meclisler kuruldu. Saim Yavuz’un destekleriyle devamlı toplantılara katıldım. Kent Konseyi sürecini başarılı buluyorum. Saim bey toparlayıcı bir isim. Çalışmalarından çok memnunuz. Umarım böyle devam eder. Kent Konseyi`nde siyaset yok. Kent Konseyi böyle bir kuruluş. Ben Saim Yavuz’u destekliyorum” dedi.
 
“Muhtarlık yoğun bir iştir”
“Ben de uzun zamandır muhtarlık yapıyorum” diyen Aydın, “Muhtarlık çok yoğun bir iş. Dışarıdan göründüğü bir şey değil. Çok büyük emek ve zaman gerekiyor. Seçilmiş muhtarın faydalı olabilmesi için işinin başında olması gerekir. Bunun aksi olduğunda mahallesine faydası olmaz. Bir muhtar bir çok alana bölünürse göreviyle ya da Kent Konseyi ile nasıl ilgilenecek. Ben bir muhtarın adaylığını uygun görmüyorum. Muhtarlar mahalleleri ile ilgilensin. Herkes bildiği işi yapsın. Muhtarların işi gücü bırakıp başka bir seçime odaklanmasını hep beraber seçim çalışmaları yapmasını doğru bulmuyorum. Çok yanlış bir durum. Muhtarın çalışmasını performansını seçimle ve başka işlerler ilgilenmek çok etkiler” şeklinde konuştu.
 
“Kumtepe benden de destek istedi”
“Muhtar görevini daha iyi yapması için işinin başında olmalıdır” diyen Aydın, “Muhtar da seçimle, mahalle sakinlerinin, halkın oyuyla seçiliyor. Her şeyden önce onlara karşı doğru olmaz. Muhtarlık apayrı Kent Konseyi apayrıdır. Muhtar halkın, mahalle sakinlerinin beklentilerine yanıt vermelidir. Orayı bir başkasına bırakıp başka işlere gidemezsin. İşini başkalarına devrederek başka işler yapmasın. Şebnem Kumtepe beni aradı benden destek istedi. Bende onaylamadığımı destek olmayacağımı söyledim. Kent Konseyi denilince akla Saim Yavuz geliyor. Muhtarlık görevini tam olarak layıkıyla yapmak istiyorsan başka işlerle ilgilenmemelisin. Muhtar muhtarlığını yapsın herkes kendi bildiği işi yapsın. Saim Yavuz adayken karşısına çıkmak aday olmak emeğe saygısızlıktır” ifadelerini kullandı.
Paylaş