havadurum

“Mücadelenin başındayız!”

CHP Çanakkale Milletvekili aday adayı Metin Ümit Ural, 13 yıllık AKP iktidarında halk için bir tek olumlu adım atılmadığını belirterek; “Hayatımıza, topraklarımıza, havamıza, suyumuza, hayatımıza sahip çıkıyoruz! Cumhuriyet Halk Partisini iktidara taşıyoruz!” dedi.

706
CHP Çanakkale Milletvekili aday adayı Metin Ümit Ural yaptığı açıklamada; “Çanakkale, balkanlardan gelen yağmurlarla beslenen bereketli toprakların üzerindedir. Artık önü kesilemeyecek “Rüzgarlar” esmeye başladı. Balkanlardan yeni bir “sol rüzgar” esmeye başladı. Komşumuz Yunanistan yenidünya düzenine, paranın esaretine karşı sol ittifakla iktidara SYRİZA’yı taşıdı. Şimdi AKP ve uluslar arası tekelleri sırtımızdan silkip atma sırası bizde! Türkiye’dedir! Hayatımıza, topraklarımıza, havamıza, suyumuza, hayatımıza sahip çıkıyoruz! Cumhuriyet Halk Partisini iktidara taşıyoruz! Küreselleşen dünyada yeni sömürü anlayışına artık dur deme vakti geldi. Türkiye’de de “yeni sömürü” anlayışının partisi AKP’dir. Onun iktidarı altında geçen 13 yıllık süre içerisinde memleketimiz uluslar arası sermayenin kurbanı olmuştur. Sosyal devlet yerine “parası olan yaşasın, olmayan ölsün” sağlık anlayışı getirilmiştir. Sağlık politikaları “herkese bedava” denilmiş, eczanede ilaç alırken çaktırmadan halkımız soyulmuştur. AKP’nin sosyal devleti budur! Fabrikalar, madenler uluslar arası sermayeye peşkeş çekilmiştir. İşsizlik arttırılmıştır! Şarap fabrikası kapatılmış, üzüm üreticisi yok edilmiştir! Yol yapıyorum ayaklarıyla yolsuzluklar birbirini izlemiş, cebimizdeki paralar çalınmıştır. Tarımda süspansiyon ediyorum ayaklarıyla tohumlarımız, fidelerimiz elimizden çalınmış; üretici, çiftçi sadece birkaç şirketin ürettiği fidelere, tohumlara esir edilmiştir” dedi.
 
“Yok böyle bir adalet!”
“Şimdi; Çanakkale uluslar arası altın madencilerine peşkeş çekilerek topraklarımız, sularımız çalınmaya çalışılıyor!” diyen Ural; “Dondurma Köyünde 29.01.2015 Perşembe günü saat 14.00’de yapılacak, Altın Madeni ÇED toplantısını engellemek ve protesto için Dondurma Köyünde yerimizi almak zorundayız! Mücadelemiz uluslar arası sermayeye ve onun iş birlikçisi AKP iktidarına karşıdır! Çanakkale Termik santrallerle Avrupa’nın “pili” haline getirilmeye çalışıyorlar. Kimin aracılığıyla? AKP’nin… 13 yıllık AKP iktidarında halk için bir tek olumlu adım atılmamıştır… Ne yapıldıysa yeni soygun düzeni için yapılmıştır. Hak aramaya çalışanlar için de baskı, susturma yasaları “adalet diye” resmen piyasaya sürülmüştür. AKP adaleti yutturulmaya çalışılmıştır! Yok böyle bir adalet! 13 yıl önce bu ülkede AKP yoktu, bu kadar yolsuzluk ve yoksul da yoktu! 13 yılda ülke Türkiye bitme noktasındadır… AKP’nin tek başarısı da budur! Bütün bunlara dur demenin şimdi tam vaktidir! Cumhuriyet Halk partisini iktidara taşıyoruz! Siyaseti en ücra yerlere kadar taşıyarak ülkemizi içine düştüğü bu çıkmazdan birlikte çıkaracağız! Umudumuz, yine ayağa kalkacak bu ülkenin cesur çocuklarındadır. Bu mücadele bize, hepimize görevdir. Komşumuz kazandı, şimdi biz kazanacağız! Esen sol rüzgarlar artık durdurulamaz! Omuz omuza mücadelenin saflarındayız!” şeklinde konuştu.
Paylaş