“Mücadelemiz sürecek...”

Kızılelma ÇED toplantısını değerlendirmek için bir araya gelen Çanakkale Çevre Platformu, altıncılara ve onların destekçilerine karşı verilecek mücadele açısından önemli kararlar aldı. Yaşamsal değerlere sahip çıkarak sürdürülen çevre mücadele-sinin in uzun soluklu bir mücadele olduğunu belirten Hicri Nalbant “Önemli olan gelinen süreçte ihtiyaçları doğru belirleyip buna göre önlemleri alabilmektir. Bizde bunu yaptık, yeni görev ve hedefler ile mücadelemiz sürecek” dedi.

296
Altın tekellerine karşı yürütülecek çalışmaları masaya yatıran çevreciler, bugün Eğitim-Sen’de bir basın açıklaması yaparak, altın tekellerine destek veren yerel medya yayın organlarını teşhir edecek. Altın şirketlerinin peşini bırakmayan çevreciler, altın tekellerinin göstermelik yatırımlarına karşı ise köy halkına yönelik farklı eğitim çalışmaları uygulayacak.
 
Kazdağları’nda altın arama çalışmalarını sürdüren altın tekellerine karşı mücadelelerine devam eden çevreciler, Kızılelma ÇED toplantısını değerlendirdi. Altın tekellerine karşı yürütülecek çalışmaları masaya yatıran çevreciler, bugün Eğitim-Sen’de bir basın açıklaması yaparak, altın tekellerine destek veren yerel medya yayın organlarını teşhir edecek. Altın şirketlerinin peşini bırakmayan çevreciler, altın tekellerinin göstermelik yatırımlarına karşı ise köy halkına yönelik farklı eğitim çalışmaları uygulayacak.
 
Kızılelma ÇED toplantısında yaşananları masaya yatırdıklarını ifade eden Çanakkale Çevre Platformu Dönem Sözcüsü Hicri Nalbant, olayları çarpıtarak kamuoyunu yanlış bilgilendiren ve Alamos şirketinin sesi olan yerel medyayı kamuoyuna teşhir edeceklerini belirterek; “Kızılelma ÇED toplantısını değerlendirmek için çevreciler ile bir araya geldik. Son günlerde yaşanan gelişmeler ve özellikle Kızılelma ÇED toplantısı ile ilgili yaşananları masaya yatırdık. Toplantıya katılanlarla konuyu enine boyuna tartıştık. Önümüzdeki dönem için yapacağız çalışmaları gözden geçirdik. En önemlisi de Kızılelma olaylarını çarpıtarak kamuoyunu yanlış bilgilendiren, Alamos şirketinin sesi olan yerel medyayı değerlendirdik. Bu konuyla ilgili olarak ise 22 Ekim Pazartesi günü saat 12.30 da Eğitim-Sen’de gelişmelerle ilgili kamuoyunu bilgilendirmek üzere basın açıklaması yapmaya karar verdik. Altıncılara destek veren yerel gazeteleri tek tek teşhir edeceğiz. Tabip Odası’nın siyanür ve klor tartışmasına açıklık getiren açıklamayı yayınlamayan yerel gazeteleri de dile getireceğiz. ÇED toplantısında neler yaptıklarını da söyleyeceğiz. Halkı bu konuda da bilgilendireceğiz ve hesabını da soracağız” dedi.
 
“Altıncıların yatırımları göstermeliktir”
Kızılelma Köyü’ne süt toplama merkezi yapan Kuzey Biga Madenciliğin yatırımlarını ‘göstermelik’ yatırımlar olarak değerlendiren Nalbant, köy halkını bilgilendirmek için eğitim çalışmaları yapacaklarını kaydederek şu şekilde konuştu: “Kızılelma Köyü halkının gözünü boyamaya çalışan Kuzey Biga Madenciliğin yatırımları, göstermelik yatırımlardır. Süt toplama merkezi yapmışlar. Ancak, inekler zehirlenmiş ve keçiler ölmüş ve yavru atmış. Sütü nereden bulup da toplayacaksınız. Bu konular ile ilgili halkı bilgilendirmek için eğitim çalışmaları yapacağız. Köylerde farklı bir eğitim programı uygulayacağız.”
Paylaş