“Milletin vekili olacağım”

Çanakkale`de 2007 seçimlerinde dördüncü sıradan, 2011 seçimlerinde ise üçüncü sıradan CHP Çanakkale Milletvekili adayı olan Bülent Öz, 2015 genel seçimleri nedeniyle başlattığı ziyaret turu kapsamında ziyaret ettiği CHP İl Başkanlığı`nda Cumhuriyet Halk Partisi`nden Çanakkale Milletvekili aday adaylığını açıkladı.

912
 
 
Geçtiğimiz hafta genel seçimler için CHP`den Çanakkale Milletvekili aday adayı olduğunu açıklayan Bülent Öz, CHP İl Başkanlığı ziyaretinde de aday adaylığını bir kez daha kamuoyuna duyurdu. Ziyarette konuşan CHP Çanakkale Milletvekili aday adayı Bülent Öz; 2015 seçimlerinde milletvekili adaylarının belirlenmesi için Çanakkale`de ön seçimin şart olduğunu belirterek; “2011 yılında il başkanlığımız başta olmak üzere tüm örgütlerimiz milletvekilliği sıralamasının ön seçim ile belirlenmesi gerektiği ısrarına genel merkezimiz karşılık vererek 11 bin üyenin katılımıyla ön seçim gerçekleştirerek adaylarımız belirlenmişti. Bu tüm örgütlerimizde heyecan yaratmıştı. Tüm örgütlerimizde hareketlenmeler yaşandı. Bu dönemde bir ön seçim beklentimiz var. 2011 yılında ön seçimin ne kadar faydalı olduğunu gördük. Dolayısıyla 2015 seçimleri içinde önseçim olacağını düşünüyoruz. Beklentimiz bu yöndedir. Bu anlamda milletvekili adaylarımız yollara düştü ve örgütleri ziyaret ediyorlar. Tüm aday adaylarımıza bu yolda başarılar diliyorum” dedi.
 
 
“Bulunduğum sıraya bakmaksızın yorulmadan çalıştım”
“Herkesin bir hayali vardır. Kimileri zengin bir işadamı olmak ister, kimileri ünlü futbolcu olmak ister, kimileri de kamuoyuna ve topluma hizmet etmek arzusuyla siyasete atılarak bir görev almak ister. Bende ülkemizin gelişmesinde sosyal bir sorumluluk alarak topluma faydalı olmak isterim. Bu bakımdan siyasete atılmak, bu yolda insanımızın elinden tutmak, derdine deva olabilmek ve bölge sorunlarımızın çözümünde rol almayı isterim. Bu düşüncelerle siyasete atılmak istedim” diyen Öz; “Hatırlayacağınız üzere 2007 yılında 4. sıra milletvekili adayıyım, 2011 yılında ise partimizin 3. sıra milletvekili adayı oldum. Beni sırası ne olursa olsun, bu onurlu görevlere layık gören partime ve üyelerime şükranlarımı bir kez daha sunmak istiyorum. Sizlerin ve kamuoyunun takdirlerine sunarım ki, adaylıklarım esnasında bulunduğum sıraya bakmaksızın yorulmadan çalıştım. Çanakkale`de parti programım gereği gitmediğim köy, dolaşmadığım belde kalmadı. Kapı-kapı, mahalle-mahalle, ev-ev tüm vatandaşlarıma koşup çalışmalarımı yürüttüm. O dönemde partime değer katmak için ödün vermeden maddi ve manevi Cumhuriyet Halk Partisi`nin bayrağını dalgalandırmak için mücadele gösterdim. Her seçim döneminden sonra kabuğuma çekilmedim. Vatandaşlarımın kötü ve iyi gününde hep yanlarında oldum. Partimin etkinliklerinde de hazır kıta bulundum. 2011 seçimlerinden sonra da tüm il ve ilçe belde örgütlerimi partili belediye başkanlarımızı ziyaret ederek gösterdikleri çaba için teşekkür ettim” şeklinde konuştu.
 
“Yeniden aday adayı olarak yola koyuluyorum”
2007 ve 2011 seçimlerinin ardından 2015 seçimlerinde de yeniden CHP`den Çanakkale Milletvekili aday adayı olarak yola çıktığını ifade eden Öz; “2007 ve 2011 yılında olduğu gibi bu işte ne kadar gönüllü olduğumu, partimde bana hangi mevkide olursa olsun verilecek her türlü görevde hazır kıta vatandaşların, örgütlerimin emrinde olduğumu bilmenizi, tüm çabamı siz değerli vatandaşlarım için adayacağımı tekrar hatırlatmak istiyorum. Ve şimdi yeniden aday adayı olarak yola koyuluyorum. Cumhuriyetimiz, halkımız ve Cumhuriyet Halk Partisi için yeniden yollardayım. Hayat, ekmek ve özgürlük mücadelesinde vatandaşlarıma katkı sunmak için yeniden yollardayım. Bu yolculukta vatandaşlarımı her zaman her şartta yalnız bırakmayacağımı söylemek istiyorum. Çünkü, vatandaşımız yanında olduğunu hissedeceği bir milletvekili istiyor. Bu yüzden bir kardeşiniz ve evladınız gibi milletin vekili olacağımı, örgütleriyle birlikte barışık anlayışta bir milletvekili olacağımı belirtmek istiyorum. Bu düşünceyle büyük Atatürk`ün Çanakkale`de parlayan yıldızı Türkiye Cumhuriyeti`nin kurulmasıyla bütün dünya devletlerinin saygısını kazanmış Atatürk`ün Anafartalar kahramanı olduğu Çanakkale`mde Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığımızda yeniden sizlerin huzurunuzda Çanakkale Milletvekili aday adaylığımı açıklıyorum” dedi.
 
“Çanakkale için birlikte hareket etmeliyiz”
Çanakkaleli seçmenlere de seslenen Öz şu şekilde konuştu: “Önseçimde vereceğiniz kararı yeniden saygıyla karşılayacağım. Ancak uygun görüp beni seçerseniz, vatandaşın yanında ve hizmetinde bir milletvekili nasıl olur ispatlamak istiyorum. Bu siyaseti salonlarda değil, halkın içinde halkımla birlikte yapacağımı bilmenizi istiyorum. Çanakkaleliler olarak kendimize ve kentimize güvenmeli, değerlerimize sahip çıkmalıyız. Sorunların çözüme kavuşturulması için ısrarcı ve istekli olmalıyız. İlimiz tarihi ve doğal zenginlikleri, üniversitesi, coğrafyası ve tarımı ile güçlü bir ekonomik potansiyele sahiptir. Çanakkale olarak şunun bilincinde olmalıyız. İlimizde, tüm ilçelerimizde, beldelerimizde ve köylerimizde yaşayanlar arasında hangi siyasi fikir ve düşüncelere sahip olurlarsa olsunlar, söz konusu Çanakkale ise birlikte hareket ederek ne istiyorsak birliktelik sağlamalıyız. Bu beraberliği sağlamalıyız ki, Ankara`nın elinden tutmasını bekleyen bir Çanakkale değil, Ankara`dan tuttuğunu koparan bir Çanakkale`yi yaratmalıyız.”
 
“Halkıma umut olmak istiyorum”
Çanakkale`de hiç bir siyasi düşünce ayırt etmeden tüm vatandaşları kucaklamak istediğini vurgulayan Öz; “Milletvekili seçilirsem, tüm siyasi kadrolar, bürokratlar, sivil toplum kuruluşları ve Çanakkaleli tüm vatandaşlarımızla birlikte Çanakkale`nin bu potansiyeline karşılık vermek, üretime ve istihdama yönelik her türlü ekonomik kalkınma, kültürel ve sosyal gelişimi için tüm mücadelemi göstereceğim. Bu yüzden ben Çanakkale`de hiç bir siyasi düşünce ayırt etmeden tüm vatandaşlarımı kucaklamak istiyorum. Ben tarlada, çarşıda, pazarda, sokakta, fabrikada, atölyede, hastanede esnafımın, köylümün, çiftçimin, işçimin kısacası alın terinin yanında olmak istiyorum ve ben Çanakkaleli vatandaşlarımın yüreğinde olmak istiyorum. Vatandaşıma hizmet etme içgüdüsünü yüreğimde hissediyorum. Bu konuda ne kadar istekli ve arzulu olduğuma da inanmanızı istiyorum. Halkıma umut olmak istiyorum. Uygun görüp beni ilk önce üyelerim seçerlerse Çanakkale`de, Ankara`da ve Türkiye`nin her yerinde bir kardeşiniz ve evladınız gibi her zaman vatandaşın yanında olacağıma, milletin vekili olacağıma ve yine önemle belirtmek isterim ki tüm çabamı, enerjimi ve varlığımı vatandaşlarım için adayacağıma söz veriyorum” ifadelerini kullandı. Ziyarette CHP İl Başkanı Hamza Karagöz, CHP İl Yönetim Kurulu üyeleri ve çok sayıda partili hazır bulundu.
Paylaş