“Meslek Yüksekokullarının kapatılması çelişkili...”

Meslek yüksekokullarının yeniden yapılandırılması ve sayısının azaltılması ile ilgili adımlara Eğitim İş Çanakkale Şube Başkanı Ahmet Bozdemir tepki gösterdi.

441
Milli Eğitim Bakanlığı, YÖK, Kalkınma Bakanlığı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) birlikte yürüttüğü çalışmaya göre son yıllarda aşırı artış gösteren meslek yüksekokulu sayısı kontrol altına almak amacıyla yüksekokulların sayısının azaltılması, bu okulların bir bölümü kapatılırken bazılarının meslek lisesine dönüştürülecek olmasına ve bazılarının ise birleştirilecek olmasına Eğitim İş’ten tepki geldi.
 
Eğitim İş Çanakkale Şube Başkanı Ahmet Bozdemir yaptığı açıklamada meslek yüksek okullarının kapatılmasına karşı olduklarını belirterek, ara eleman yetiştirme amacında olduğunu söyleyen hükümetin ara eleman yetiştiren meslek yüksek okullarının sayısının azaltmasını çelişki olarak değerlendi. Bozdemir yaptığı açıklamada : “Eğitim İş olarak meslek yüksekokullarının kapatılmasına karşıyız. Hem bir taraftan ara eleman yetişmeli söylemlerinde bulunurken, bir taraftan meslek yüksek okullarının sayısı fazla geliyor diyerek kapatmak çelişkili bir durum. Türkiye’de üniversite mezunu gençlerin işsiz kaldığı ve 30 bin öğretmenin atama için sıra beklediği bir ortamda bunu uygulamaya koymak çelişkinin göstergesi. Milli Eğitim Bakanlığı zaten yasa çıkarmada sabıkalı. Kesintili eğitimde olduğu üzere eğitime başlama yaşı 60 aydan rapor gerekçesi ile 66 aya çıkarıldı. Bunun uygulamaya konulmadan tekrar gözden geçirilmesi ve ilgili uzmanlarla etraflıca görüşülmesi gerekmektedir” dedi.
Paylaş