“Medya daha dikkatli davranmalıdır”

ÇASİAD Başkanı Salih Yıldız bir yerel gazetede “maden çalışmalarının anlatıldığı gibi yapıldığında bir sıkıntı olmadığı” sözlerinin yanlış anlaşıldığını söyledi. Haber kurgusunun yanlış anlaşılabilecek boyut taşımasına bağlı olarak kamuoyunu bu konuda bilgilendirme gereğinin doğduğuna işaret eden Yıldız bu konuda bir basın açıklaması ile açıklık getireceğini bildirdi.

550
ÇASİAD Başkanı Salih Yıldız Kaz Dağları’nda devam eden altın arama çalışmaları ile ilgili yerel bir gazetede çıkan ÇASİAD’ın altın madenci-lerine destek verdikleri algısına bağlı olarak kurgulanmış haber ile ilgili olarak; “ÇASİAD olarak bu konuda bilgilendirmek için madenci firma ile yapmış olduğumuz bir toplantıda karşılıklı olarak görüşlerimizi ifade etiğimizde bizzat söyledikleri konusundaki kuşkularıma bağlı olarak “söylendiği gibi yapılıyorsa bir sorun olmayacağı” konusundaki sözlerimi o mecradan ayrı olarak düşündüğünüzde böylesi bir algıya dönüştüğünü düşünüyorum. Bizzat o anda bunun dışında “birileri yalan konuşuyor ama kimdir” şeklinde bir sözümüzün de olduğunu düşünürseniz gazetenin yaratmak istediği algının doğru olmadığını, sanki ÇASİAD olarak altın üretimine destek veren bir algının yaratılmak istenmesine de şiddet ile karşı çıkıyorum” dedi.
 
ÇASİAD Başkanı Salih Yıldız Kaz Dağları’nda devam eden altın arama çalışmaları ile ilgili yerel bir gazetede çıkan ÇASİAD’ın altın madencilerine destek verdikleri algısına bağlı olarak kurgulanmış haber ile ilgili olarak “ ÇASİAD olarak bu konuda bilgilendirmek için madenci firma ile yapmış olduğumuz bir toplantıda karşılıklı olarak görüşlerimizi ifade etiğimizde bizzat söyledikleri konusundaki kuşkularıma bağlı olarak söylendiği gibi yapılıyorsa bir sorun olmayacağı konusundaki sözlerimi o mecradan ayrı olarak düşündüğünüzde böylesi bir algıya dönüştüğünü düşünüyorum.Bizzat o anda bunun dışında “birileri yalan konuşuyor ama kimdir” şeklinde bir sözümüzün de olduğunu düşünürseniz gazetenin yaratmak istediği algının doğru olmadığını göreceksiniz. Biz ÇASİAD olarak Çanakkale’nin değerlerini her zaman öncelikli olarak ele alıp kentin gelişim vizyonuna çok önem veren bir kuruluşuz. Bunun içinde böylesi konularda son derece hassas davranarak gerekli araştırmaları yapmadan kamuoyuna görüş deklere etmeyiz. Önümüzdeki süreçte de bunun gereklerini yerine getireceğiz.Kazdağları sadece ilimiz için değil bir doğa harikası ve dünya kültür mirası olarak bütün dünya için önemlidir. Böylesi konularda konuştuklarımıza son derece dikkat ettiğimiz gibi basın mensuplarının da dikkatli davranmasını özellik ile öneriyorum. İlgili gazetenin “Bölgeye yarar sağlayacaksa “başlıklı haber kurgusunda ÇASİAD olarak yanlış anlaşılacak bir kurgunun olması nedeniyle oluşan olumsuzluk konusunda kamuoyuna açıklama yaparak bilgilendirmede bulunacağım” dedi.
Paylaş