“Meclisin kalbini hançerliyorsunuz”

Türkiye Büyük Millet Meclisi`nde görüşülen 524 sıra sayılı Kanun Tasarısı`nın 33`üncü maddesi ile ilgili söz alan CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, AKP hükümetini sert bir dille eleştirdi.

616
AKP hükümetinin uyguladığı politikalara tepki gösteren CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan; “Görüşmekte olduğumuz torba yasa uygulamalarının artmasındaki en önemli sebep, AKP`nin sayısal üstünlüğüne rağmen artık Meclisi uyumlu ve verimli bir şekilde çalıştıramamasıdır. İktidar her temel konuyu Meclisin ihtisas komisyonlarında ayrıntılı bir şekilde görüşerek yasa yapma tekniği doğrultusunda ayrı ayrı kanun tasarıları olarak Meclise getirmeyi unutmuştur. On bir yıllık iktidarının sonunda, Meclisin kalbi olan Kanunlar ve Kararlar Başkanlığının bütün geleneklerine, teamüllerine uymayan ne varsa yapmaya devam ediyorsunuz. Meclisin kalbini hançerliyorsunuz. Hukuk devletini ve demokrasiyi zedelemeye devam ediyorsunuz” dedi. “On bir yılda hem Meclisi hem de ülkeyi getirdiğiniz nokta siz dâhil hiçbir vatandaşımızı memnun etmemektedir” diyen Soydan; “AKP hükümetlerinin uygulamaları sonucunda yargıya ve orduya güven kaybolmuş, ordu mensupları devlet aleyhine çalışan suçlular gibi gösterilmeye çalışılmaktadır. Ülkemizin geleceğini şekillendirecek yeni nesilleri yaratacak eğitim sistemi tam bir sistemsizlikle gelecek kuşakları hançerlemektedir. AKP’den önce yolsuzluklar kâğıt üzerinde ve belgelerle insanların gözüne sokulurken bugün, evlerdeki para sayma makinelerini, kasaları ve ayakkabı kutularındaki milyon dolarları milletin gözüne sokuyorsunuz. Ekonomi rayından çıkmış, son bir ayda paramız yüzde 20 değer kaybetmiş, faizler ve döviz yükselmiş, akaryakıt başta olmak üzere, zamlar başlamıştır. Çalışana ve emekliye Hükümetin sağladığı bir yıllık artış bir ayda eriyip kaybolmuş, sanayici, esnaf, çiftçi, üretici ve tüm çalışanlar gelecek kaygısına düşmüştür. Faiz lobisi Başbakanı esir almış, Merkez Bankası bir gecede son yılların en yüksek faiz artışını yapmış olmasına rağmen, ekonominin ateşi hâlâ söndürülememiştir. Sayın Başbakan faizlerin yükselmesine karşı olduğunu her yerde ifade ederken ve faiz lobisine ateş püskürürken aynı gece Merkez Bankasının tarihin en büyük faiz artışını yapmış olması, paralel devletin Merkez Bankasına sızdığını mı göstermektedir? Bir gecede yapılan şok faiz artışları ekonomik dengeyi kuramaz ise, sorumlusu yine paralel devlet veya çete mi olacak?” şeklinde konuştu.
“Yargıyı katletmeye soyundunuz”
Soydan sözlerini şu şekilde sürdürdü: “AKP Hükümetinin emniyet ve yargı teşkilatında yaptığı yüzlerce değişiklik, görevden almalar yetmedi, Meclise sunduğu HSYK`yı yeniden düzenleyen tasarıyla hukuk kurumunu, yargıyı katletmeye soyundunuz. Değiştirmek istediğiniz HSYK`nın bugünkü yapısı, sizin öneriniz ve desteğiniz doğrultusunda, referandumda yani dilinizden düşürmediğiniz millî iradenin oyu ile kabul edilmişti. Şimdi ise, millî iradenin mi hata yaptığını söyleyeceksiniz, yoksa "Biz hata yaptık." deyip siyasi sorumluluk gereği istifa mı edeceksiniz? Kuvvetler ayrılığını kuvvetler birliğine dönüştürmeye çalışıyorsunuz. Yargıyı, yasamayı, yürütmeyi Sayın Başbakana bağlama çaba ve gayreti içerisine girdiniz. Nerede demokrasi, nerede kuvvetler ayrılığı, nerede bağımsız yargı? Unutmayın, zalim sonunun geldiğini anlayınca zulmünü arttırırmış. AKP hükûmetleri bu güzelim ülkenin havasını, suyunu, toprağını, yeşilini, ormanını yok etmekle kalmadı, 76 milyonun vergileriyle toplanan paralara sahip olamadı. Millî iradenin verdiği yetkiyi milletin hizmetine değil, kendi ve yakınlarının hizmetine tahsis etti. Yapılan yolsuzluklar ve rüşvetin boyutları tarihe geçti. Evlerdeki kasaları, para sayma makinelerini ve ayakkabı kutularındaki milyon dolarları delil olmaktan çıkarsanız bile belleklerden asla çıkaramayacaksınız, tarih kitaplarına geçeceksiniz. Sözlerimi, büyük halk şairi ve ozan Pir Sultan Abdal`ın bir sözüyle tamamlamak istiyorum: "Cehennemde ateş yoktur, her insan kendi ateşini bu dünyadan götürür.”
Paylaş