havadurum

“Makbuz vermeyenlere derinizi vermeyin”

Türk Hava Kurumu Şube Başkanı Metin Sarf Kurban Bayramı’nda vatandaşların kurban derilerini yasalara göre kurban derilerini toplama yetkisi olan THK’ya bağışlamalarını istedi.

400
 
 
Türk Hava Kurumu Şube Başkanı Metin Sarf Kurban Bayramı öncesi THK Çanakkale Şubesi’nde yaptığı açıklamada Atatürk`ün "İstikbal Göklerdedir" direktifi ile kurulan Tür Hava Kurumu’nun 87 yıldır Türk milletinin güven ve katkıları ile hizmete devam ettiğini belirterek, kurban kesecek vatandaşları uyardı. Sarf: “Keseceğiniz kurbanları yüzerken zedelenmemesine ve derilerin uzun süre bekletilmemesine, eğer bekletilecek ise tuzlanmasına dikkat ediniz. Evimizde bulunan iki avuç mutfak tuzu bu iş için yeterlidir. Deriler kısa sürede bozulur ve işe yaramaz hale gelir, bu da ekonomiye büyük zarar vermektedir” dedi.
 
Kurban derilerini her yıl olduğu gibi toplama yetkisinin 2860 sayılı yardım toplama kanununa göre THK`na verildiğini belirten Sarf, THK dışında başka vakıf, kurum, kuruluş, dernek ve şahısların gezerek ve durarak deri toplamalarının yasaya aykırı olduğunu belirtti. Sarf: “THK Çanakkale Şubemizce merkezde deri toplama yetkisi verilmiş ve plakaları emniyet birimlerine bildirilmiş araçlarda bulunan, THK logolu ve yazılı yelekler giydirilmiş ve boyunlarında fotoğraflı yetki belgeleri bulunan kişiler tarafından toplatılacaktır. Derileriniz her cins deri için bir makbuz verilmesi ile teslim alınacaktır. Makbuz vermeyenlere derinizi lütfen vermeyin. Araçlarımıza ulaştıramadığınız derilerini şubemizin İnönü cad. No: 155 Çanakkale Anadolu Öğretmen Lisesi karşısındaki adresine getirebilir veya 217 21 68 No’lu telefonu arayarak yardım isteyebilirsiniz. THK. Şubemiz Bayram boyunca 08.30 ile 20.00 saatleri arasında açık olacaktır” dedi.
 
“THK Genel Başkanlığımız tarafından vekaleten kurban kesimi yapılmaktadır. Vekaleten kurban kestirmek isteyen vatandaşlarımız, şubemize veya bankalara 650 TL ödeme karşılığında kurbanlarını kestirebilirler” diyen Başkan Sarf kanun gereği, THK`ya verilen kurban deri bedellerinin yüzde 60`ının paydaş yardım kuruluşlarına verildiğini söyledi.
 
Sarf : “Buna göre deri bedellerinin yüzde 50’sini Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına, yüzde 4`ünü Kızılay Derneğine, yüzde 3`ünü Çocuk Esirgeme Kurumuna, yüzde 3`ünü Diyanet Vakfına vermekteyiz. THK`na kalan yüzde40 ile; Türk gençlerine havacılığı benimsetmek ve sevdirmek için ücretsiz, model uçak, planör, paraşüt, yamaç paraşütü ve yelken kanat kursları veriyoruz. Bu kursları ücretsiz verdiğimiz gibi, yemek barınma ihtiyaçlarını da ücret almadan karşılıyoruz. Pilot yetiştiriyoruz. Havadan Orman yangınlarını söndürme hizmetinde bulunuyoruz” diye konuştu.
Paylaş