“Makamlar halka hakaret etmemeli”

4+4+4 eğitim sistemi ile ilgili Başbakan Erdoğan`ın 66 aylık çocuğa rapor alanları, evlatlarına ihanetle vasıflandırması sendika temsilcilerinin tepkisine neden olurken, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in, eğitim sistemini eleştirenleri "PKK`lı" olarak yaftalaması ise eğitimcileri kızdırdı.

369
Yeni eğitim sistemini eleştirenleri hedef alan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’e tepki gösteren sendika temsilcileri, Başbakan Erdoğan’a da sert yanıt verdi. Açıklamaları yapan Başbakan Erdoğan ile Bakan Dinçer’i kınayan sendika temsilcileri, Türkiye’nin başbakanı ve bakanına bu çirkin ifadelerin yakışmadığını dile getirdiler.
 
Konu ile ilgili açıklama yapan Eğitim-Sen Çanakkale Şubesi Başkanı Telat Koç, sendika olarak her görüşü ifade ederken bilimsel verilerle hareket ettiklerini söyledi. Başbakanlık ve bakanlığın halka hakaret için var olan makamlar olmadığına dikkat çeken Koç; “Başbakanın, 5 yaşındaki çocuğunun okula gitmesini istemeyen velilere hakaret etmesi örneği ile Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in ise 4+4+4 eğitim sistemi ile ilgili görüşlerini gündeme getiren kişileri bir terör örgütü ile ilişkilendirmesi tam anlamıyla trajedi komik bir konudur. Özellikle hem kamuoyunun hem de bilim ve eğitim emekçilerinin bu konuyu çok iyi değerlendirmesi gerekiyor. Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası olarak, bu konuda veya herhangi bir konuda değerlendirme yaparken elimizdeki somut verilerden hareket ediyoruz. Başbakanlık ve bakanlık, halka hizmet için var olan makamlardır. Halka hakaret için var olan makam değildir. Bilimsel verilerle arkasında duramayacağımız herhangi bir görüşü kamuoyuyla paylaşmayız. Bilimsel verilerden hareket ederiz. Ama hem başbakan hem de bakan bilimsel verilerden hareket etmeden kendi ideolojik düşünceleriyle toplumu korkutmaya çalışmaktadır. Eğer bu toplumda terör sorunu varsa, bunu çözmesi gereken makamlar başbakanlık ve makamlardır. Bu konuda üzerine düşeni yapması gerekir” dedi.
 
Koç; “Kınıyoruz”
Başbakan Erdoğan ile Bakan Dinçer’i açıklamaları nedeniyle kınadıklarını ifade eden Koç; “Kanuna karşı görüş bildiren kişileri, PKK’lı olmakla yada çocuğuna ihanet etmekle suçlamaları düşünce ufuklarının ne kadar dar olduğunu, toplumu tamamen dindar ve kindar nesil olarak yetiştirmeye çalıştıklarını gösteren somut örneklerdir. Bu nedenle başbakanı ve bakanları, bu açıklamalarından dolayı kınıyoruz. Bu açıklama hiçbir demokratik ülkede yapılabilecek bir açıklama değildir. Başbakanı ve bakanı, eğer böyle bir durum var ise hukuki olarak gerekeni yapmaya davet ediyoruz. Ama aynı zamanda halkımızı, eğitim ve bilim çalışanlarını başbakan ve bakana özellikle demokratik yollarla tepkilerini göstererek bir anlamda demokrasinin ne olduğunu öğretmelerine davet ediyoruz” diye konuştu.
 
Koç’tan halka çağrı
15 Eylül Ankara’da düzenlenecek olan miting için vatandaşlara çağrıda bulunan Koç şu şekilde konuştu: “Aynı zamanda da hukuki mücadele verip bu ideolojik amaçlı kanuna çocuklarını feda etmemelerini ve okula göndermemeleri konusunda çağrı yapıyoruz. Halkımız 4+4+4 ile ilgili herhangi bir sıkıntı yaşadığında Eğitim-Sen bütün hukuk mücadelelerinde yanında olacaktır. Biz bunu her yerde beyan ediyoruz. Demokrasi ve çocuklarımızla ilgili verilecek mücadelede biz halkımızın yanında olacağız. Bu nedenle birbirimize sahip çıkma zamanıdır. Halkımızı bu konuda uyanık olmaya çağırıyoruz. 15 Eylül’de Ankara’da yapılacak olan mitinge davet ediyoruz.”
Paylaş