“Laçiner, hukuk tanımıyor”

Eğitim-İş Çanakkale Şube yönetim kurulundan yapılan açıklamada ÇOMÜ Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Necmi Akyalçın`a mobbing uygulandığı iddia edilerek, Laçiner ve yönetimi sert bir dille eleştirildi. Akyalçın`a destek veren Eğitim-İş, Laçiner`in uygulamalarını “Kumpas” ve “Hukuk tanımamazlık” olarak nitelendirdi.

877
Eğitim İş Çanakkale Şubesi Yönetim Kurulu`nden yapılan açıklamada Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanlığı da yapan ÇOMÜ Öğretim Görevlisi Necmi Akyalçın`a mobbing uygulandığı ifade edildi. Yapılan açıklamada “ÇOMÜ Rektörü Sedat Laçiner ve oluşturduğu militan kadrosu her gün yeni bir hukuksuzluğa imza atıyor. ÇOMÜ’de öğretim üyesi, üyemiz Yrd. Doç. Dr. Necmi Akyalçın’a uzun zamandır MOBBİNG uygulanıyor. Durmadan sürekli haksız soruşturma ve incelemelere maruz bırakılıyor. Faili meçhul kişilere yaptırılan şikayetler sonucunda, yasal olarak saklama süresi dolmuş sınav evraklarının hukuksuzca istenmesi ve defalarca inceleme ile soruşturmaların açılması bilinçli bir baskı keyfiliğinin ürünüdür. Üyemiz Yrd. Doç. Dr. Necmi Akyalçın’ın alanıyla ilgili 2 tane kitabının çıktığı dönemde bile hakkında olumsuz sicil verilmiş fakat bu olumsuz siciller idari bölge mahkemesince haksız bulunarak iptal edilmiştir. Üniversite yönetimi bu mahkeme kararı üzerine olumsuz sicil notlarını, iyi sicil notu olarak değiştirmek zorunda kalmıştır. ÇOMÜ yönetimince birçok soruşturmalar sonucu üyemize verilen idari cezalar yine idari mahkemelerince hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle iptal edilmiştir” dendi.
 
“Hukuk tanınmıyor”
“ÇOMÜ Rektörü Sedat Laçiner hiçbir hukuk kuralını tanımıyor!” denilen açıklamada “Ortak Akıl Derneği ile ilgili 5092 sayılı Dernekler ve Vakıflar yasasına aykırı işlem yaparak kamu binasını bu derneğe tahsis etmiştir. Bu konu ile ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunan üyemiz Yrd. Doç. Dr. Necmi Akyalçın dahil bir çok kişi hakkında hukuka aykırı idari soruşturmalar başlatılmıştır. Üyemiz Yrd. Doç. Dr. Necmi Akyalçın’ın 2002 yılında yazmış olduğu doktora tezi 11.11.2004 tarihinde dönemin rektörü tarafından, Prof. Dr. olan bir öğretim üyesine bir dergide yayınlanan yazı gerekçe gösterilerek inceletilmiş ve tezin uygun olduğu raporla belirlenmiştir. Buna rağmen üyemizin doktora tezi ilgili yasa ve yönetmeliklere aykırı olarak (mükerrer) yani 2. kez incelemeye alınmıştır. 4483 sayılı şikayet yasasına aykırı olarak yine faili meçhul bir şikayet ile başlatılan inceleme 2547 sayılı YÖK yasasının 42. Ve 65. maddelerine aykırı olarak yürütülmektedir. Yüksek Öğretim Kurulu Bilimsel Araştırma ve Yayın Etiği Yönergesinin 16. maddesinde `Bilimsel Araştırma ve Yayın Etiği kurulunda incelenir eser hakkında aynı iddialarla mükerrer başvurular dikkate alınmaz` denilmektedir. Ayrıca YÖK Genel Kurulu 12.09.2013 tarihinde `Etik ihlal ve intihallerde zaman aşımı süresini 2 yıldır` diye karar almıştır. Denilmesine rağmen YÖK’ün bu kararı da göz ardı edilmektedir. 06 Şubat 2014 Tarihinde Eğitim İş Genel Başkanı Sayın Veli Demir, Birleşik Kamu İş Konfederasyon Başkanı Sayın Hasan Kütük ile Eğitim İş Çanakkale Şube Başkanı Ahmet Mantaş ve şube yöneticileri ÇOMÜ Rektörü Sedat Laçiner ile bu hususu görüşmüş ve üyemizin davalarının takipçisi olacağımızı belirtmiş ve rektör uyarılmıştır” ifadelerine yer verildi.
 
“Mobbing ve kumpası ortaya çıkaracağız”
Eğitim-İş`ten yapılan açıklamada, ÇOMÜ`deki mevcut yönetimin uygulamaları da kınandı. “soruşturmaların peşini bırakmayacağız” denilen açıklamada “ÇOMÜ yönetimi kendi yasa, yönetmelik ve kurul kararlarını hiçe sayarak kendine özgü bir öç alma uygulamasını kasıtlı olarak hayata geçirmektedir. Eğitim İş olarak ÇOMÜ yönetiminin bu hukuksuz girişimlerini ve uygulamalarını kınıyoruz. Soruşturma ile ilgili görevlendirilen 5 kişilik Etik Kurulu’nun 3 tanesiyle husumeti bulunan ve savcılığa intikal etmiş bir durum ortadayken tarafsızlığı tartışılabilecek bir kurulun incelemeyle ortaya çıkaracağı bir sonucun üyemiz Yrd. Doç. Dr. Necmi Akyalçın’ın aleyhine olması bizi şaşırtmayacaktır. Çünkü bu bir KUMPAS’tır. Eğitim İş olarak bu soruşturmaların peşini bırakmayacağız. Rektörün üniversitede daha önce yaptığı uygulamalar ve icraatlar ortada duruyorken bu hukuksuzluğa sessiz kalmamızı kimse bizden beklemesin. Sedat Laçiner’in Rektörlüğü döneminde ölmek üzere olan öğretim üyelerine dahi nasıl bir hukuksuzluk uygulandığı daha unutulmamıştır. Eğitim İş olarak bu MOBBİNG’i, KUMPASI ve kirli tezgahları her türlü yasal girişimlerimizle ortaya çıkarıp, durduracağız. Yağma yok, size boyun eğmeyeceğiz. Bunun hesabını er ya da geç soracağız” ifadelerine yer verildi.
Paylaş