“Kulluktan birey olmaya giden yol”

Çanakkale Baro Başkanı Av. Bülent Şarlan 17 Şubat Medeni Kanun’un kabulü ile ilgili yaptığı açıklamada “Çanakkale Barosu, Atatürk`ün gösterdiği çağdaş uygarlık hedefi yönünde aynı azim ve kararlılıkla yürümeye devam ederek elde edilen kazanımları koruyacaktır” dedi.

533
Çanakkale Baro Başkanı Av. Bülent Şarlan “Türkiye Cumhuriyet, 19. Yüzyılın sonlarındaki buhranlı dönemler ve akabinde gerçekleşen Kurtuluş Savaşı sonrasında özveriyle kurulan bir devlettir. Bağımsızlık mücadelesini başarıya ulaştıran Mustafa Kemal önderliğindeki kadro kurtuluş mücadelesinin sonrasında çağdaşlık ve demokrasi mücadelesine girişmiştir. Tebalıktan vatandaşlığa, kulluktan birey olmaya giden yolda yapılan devrimlerden en önemlilerinden biri de 17 Şubat 1926 tarihli Medeni Kanun`un kabulüdür. Medeni Kanunla; dili, dini, cinsiyeti ne olursa olsun her vatandaşımız eşit hak ve sorumluluklara sahip olmuştur. Bireyler, toplumsal yaşamın her alanına katılabilmiştir. Bu kanunla Türk kadını; erkeklerle eşit şartlarda ekonomik, sosyal, siyasal yaşama katılma imkânına kavuşmuştur. Kadınlarımız, bu kanundan doğan haklarıyla ülkemizin kalkınmasına ciddi katkı sunmuşlar ve sunmaya devam etmektedirler” dedi.
Medeni Kanun gibi hukuk devrimlerinin yanı sıra sosyal, siyasal, kültürel, toplumsal ve eğitim alanında yapılan tüm devrimlerin, ülkemiz için büyük bir kazanım olduğunu söyleyen Şarlan, “ Çanakkale Barosu, Atatürk`ün gösterdiği çağdaş uygarlık hedefi yönünde aynı azim ve kararlılıkla yürümeye devam ederek elde edilen kazanımları koruyacaktır. Özgecan`larımızın öldürülme utancının yaşandığı, kadın-erkek eşitsizliğinin sürdüğü, çocuk gelinlerin hala devam ettiği, kısacası bize yakışmayan bir Türkiye manzarasının son bulması en büyük temennimizdir. Medeni Kanun`un kabulünün 89. yıldönümünü bu duygu ve düşüncelerle kutlar, herkese saygılarımı sunarım” şeklinde konuştu.
Paylaş