“Korkunun ecele faydası yok”

‘Kardeş gazete ve dostluk protokolü’ imza töreninde barış adına heyecan ve yoğun duygular yaşadım. Kardeş kent belediye başkanlarının barış adına inanç dolu yaklaşımları da bir o kadar beni etkiledi. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan bu uğurda cesaret ile kardeşlik ve dostluk için gerekirse risk alınmasının altını çizerek, barışı savunmanın barış istemenin gerçekten risk olduğu anti demokratik ülke koşullarında cesaret veren bir Belediye Başkanı olarak takdir topladı.

591
Gökhan “Korkunun ecele faydası yok” diyerek barış adına yapılacak çalışmaları ve barış savunucularını cesaretlendirdi.
 
Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş yaşanan acıların tam içinden birisi olarak barış duygularını çok içten bir şekilde gündeme taşıdı.
 
Abdullah Başkan barış kavramı açısından önemli bir tespit yaptı. Barışın karşılıksız bir kavram olması konusu “iktidarlar sizin olsun bize özgürlüğümüzü verin” tespiti ile çok daha değerlendi.
 
Gazetemiz sahibini Aynur Ganiler’in barış adına kadın ve anne bakış açısıyla getirmiş olduğu açılım önemli mesajlar içeriyordu.
 
Kardeş gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Naci Sapan barış konusunun lafta kalmaması için bizzat yaşamımızın bir parçası olarak varlık kazanabilmesi açısından sorumluk alınması gerektiğinin altını çizdi.
 
Katılımcıların da katkıları ile protokol imza töreni, mini bir barış kongresi içeriğine büründü.
 
Çanakkale’nin değişik kesimlerinden insanların bu konudaki duyarlılıklarını görünce içimi bir umut kapladı. İnsanların bu konudaki özlemi, yaşanan onca acının getirdiği ruh hali barışın toplumsal bir istence dönüşmesi noktasında bir beklenti ile birlikte sorumluluk alma duygularını da geliştirmişti.
Şimdi artık Çanakkale daha etkin olacak bazı girişimlere imza atmalıdır.
 
Belediye başkanlarımızın dediği gibi kardeşlik ilişkileri meyvelerini vermeye başlamıştır, bu meyveler çeşitlenmeli, barış; bir meyve bahçesinin o güzel kokuları gibi buram buram barışın kenti Çanakkale’den bütün ülkeye yayılmalıdır.
 
Bunun için bir gerçeği hiçbir zaman unutmamız gerekir.
Bertolt Brecht’in bir sözü var :”Bir doğa yasası değildir savaş. Barışsa bir armağan olarak verilmez insana. Savaşa karşı barış için katillerin önüne dikilmek gerek, ‘Hayır, biz yaşayacağız!’ demek gerek”
Barış için mücadele etmek gerekecek.
 
Bu mücadelenin iş ekmek özgürlük mücadelesi olduğunu unutmadan barış savunulabilir ve kazanılabilir. İşin zor olan yanı da burası zaten.
 
Barış sözcüğünü yazmaktan dahi korkanlar var.
Onları da biliyor ve görüyoruz.
Ayrıca barış kavramını provoke eden halkların kardeşliğini içine sindiremeyen kimi gazeteciler var ki sorma gitsin…
 
Gazetecilik mesleği sorumluluk gerektirir.
Bu sorumluluk insanlık adına tüm güzellikleri savunmaktan geçer, barış da bunlardan biridir.
Biz Olay Gazetesi olarak bunun gereği için bir adım attık.
Bundan böyle barış ikliminin gelişmesi için daha çok görev üstleneceğiz.
Paylaş