“Kimseye hakaret etmedim”

Çanakkale’ye yapılmak istenen Yat Limanı Projesi’nin yankıları sürüyor. Çanakkale Belediye Meclisi, Yat Limanı Projesi’ni bakanlık kanalıyla çözülmesini önerirken, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, dün ÇTSO tarafından yapılan açıklamanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

775
Meclisteki konuşmasında ÇTSO’ya herhangi bir hakarette bulunmadığını belirten Başkan Gökhan; “Muhtarın yaptırmış olduğu anketteki, ticaret ve sanayi odasından bahsederek, %51’inin belediyeye verileceği noktasındaki habere tepki göstermemeleri üzerine bu konudaki düşüncemi paylaştım. Herhangi bir hakaret yoktur. İşi dallandırıp budaklandırıp büyütmenin bir manası yoktur. Herkes kendi işine bakacak. Dolayısıyla, belediye ile ilgili bir konu olduğu zaman şeffaf bir biçimde birlikte söyleyeceksek söyleyeceğiz. Bu işler birlikte söylenir. Yoksa muhtarın anketi kanalıyla iş ortaya konulmaz” dedi.
 
Çanakkale’de yat limanı projesi ile ilgili yaşanan yeni gelişmeler tartışmaya yol açtı. ÇTSO, Yat Limanı tartışmasına ilanlı yanıt verdi. ÇTSO’nun projeleri kapsamında olan Yat limanı projesine ilişkin Belediye Meclisine damgasını vuran gelişmeler konusunda ÇTSO yönetim Kurulu geçtiğimiz gün yazılı bir açıklama yaparak; “Çanakkale Yat Limanı Projesi, İmar İzin talebiyle ilgili olarak, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu sıfatıyla Belediye Meclisine yapmış olduğumuz başvuru hakkında; çeşitli yerel gazete, internet sitesi ve televizyon kanallarında, Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan’ın, kamuoyunda tamamen yanlış düşünceler oluşturacak nitelikte gerçeğe aykırı, iftira ve hakaret içeren nitelikteki beyanlarını içeren haberlere ve açıklamalara yer verilmektedir” demişti.
 
Bunun üzerine basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, meclisteki konuşmasında ÇTSO’ya herhangi bir hakarette bulunmadığını söyledi. Muhtarlığın proje ile ilgili yaptırmış olduğu ankette kamuoyunu yanıltıcı bilgilerin olması nedeniyle tepki gösterdiğini belirten Başkan Gökhan; “Ben kimseye hakaret etmedim. Öyle bir niyetim de yok. Niye hakaret edeyim? Muhtarlığın yaptırmış olduğu bir anket var. Ankette, ticaret odasının belli ki söylemiş olduğu şeyler var. Bir şirketin %51’ini vermeye planladığına dair sözler var. Bu kamuoyunu yanıltıcı bir bilgidir. İnsanlarda bunun altına imza atmıştır. Dolayısıyla muhtarlığın yapmış olduğu bu ankete karşı bir açıklama yapmak durumundayım. Öteki türlü, elbetteki insanlarda acaba kamuoyunun bilgisi dahilinde bir şeyler mi kurtarılıyor gibi bir algı oluşur. Onlar bana karşı tavır alacaklarına önce muhtara söyleyecekler. Yani bu tür bilgiyle bir anket yapılıyor olmasına karşı onlar bir tavır almaları lazımdı. Ama almadılar ve sustular. Ben de bunun üzerine mecliste Çanakkale halkını bu konuda bilgilendirdim. Çünkü, buna karşı çıkmamış olmak demek bunu kabul ediyorum demek. Bende meclislerin kararı olmayan bir şeyi, sanki kapalı kapılar ardında konuşuluyor ve bunda anlaşılmış gibi bir algının oluşmasından rahatsızlığımı ifade ettim. Bir hakaret yok. Ticaret odasına da bir hakaretim yok. Bunu kim söylemişse, kim yazdırmışsa onun sorunu o. Yoksa ticaret odasına, meclisine veya onun üyelerine karşı bir şey değil, o haberin yapılmasına o bilginin verilmesine kim sebebiyet vermişse o onun sorunu. Kim olduğunu bilmiyorum ama muhtarın yaptırmış olduğu anketteki o bilgiye karşı çıkılmamış olması nedeniyle benim tavır almam söz konusuydu” dedi.
 
“Rüşvet gibi algılanmaması gerekir”
“Rüşvet gibi algılanmaması gerekir” diyen Başkan Gökhan; “Ben rüşvet verildi falan demedim. Alındı da demedim. Bir rüşvet gibi algılanmaması gerekir. Sanki bunlar belediyeye %51 hisse verilmişte bu iş olacakmış veya böyle verilirse bu iş olurmuş gibi bir algı. Burada herkes, her kurum, söylediği ve yaptığı işleri halkın önünde söylemeli ve yapmalı. Benim orada algıladığım ve bizim arkadaşlarımızın algıladığı budur. Yani, sanki böyle bir konu oldu ve kurulacak şirketin %51’i belediyeye verilecekmiş gibi bir algı oluşturulmak istendi. Ben buna karşıyım. Bunu rüşvet verir gibi algılamamak lazım. Onun için hakaret falan söz konusu değil. Niye hakaret edeyim. Bu kimin aklıysa hakaret olarak kim algıladıysa, yanlış algılamış” şeklinde konuştu.
 
“Herkes kendi işine bakacak”
Başkan Gökhan sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Hiçbir şey şeffaf değil. İşte böyle işin içine siyaset sokulmaya çalışılıyor. Onun için özellikle mecliste Adalet ve Kalkınma Partisi meclis üyelerinin yat limanı ile ilgili tavırlarından da anlaşılıyor ki, kamuoyunda yanlış algılama yaratmaktadır. Onlar mecliste illa oylanmasını istemişti. Bizde hayır mecliste oylanmasına gerek yok, denizin içerisinde yapılacak olan 1/25000 planda olmayan bir alanın plan tadilatının yapılamayacağı noktasında CHP grubunun görüşü vardı. Muhtarın yaptırmış olduğu anketteki, ticaret ve sanayi odasından bahsederek, %51’inin belediyeye verileceği noktasındaki habere tepki göstermemeleri üzerine bu konudaki düşüncemi paylaştım. Herhangi bir hakaret yoktur. İşi dallandırıp budaklandırıp büyütmenin bir manası yoktur. Herkes kendi işine bakacak. Dolayısıyla, belediye ile ilgili bir konu olduğu zaman şeffaf bir biçimde birlikte söyleyeceksek söyleyeceğiz. Bu işler birlikte söylenir. Yoksa muhtarın anketi kanalıyla iş ortaya konulmaz.”
Paylaş