“Kepez’e söz verilen yatırımlar yapılsın”

Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan düzenlediği basın toplantısında Kepez’e verilen sözlerin tutulmadığını bildirdi. Başkan Mutan; “Devlette devamlılık esastır huzurevi yapacağız dediniz, huzurevi yapınız. Devlet verdiği sözün arkasında durur” dedi.

533
Göreve geldikleri günden itibaren sürekli denetime tabi tutulduklarını ve çalışamaz hale getirilmeye çalışıldığını belirten Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan; “Ayıp, yazık, günahtır. İnatla iş yapmaya devam ediyoruz. Bundan sonra daha hızlı çalışacağız” dedi. Başkan Mutan, bir yerel gazetede takma isimle kendisi hakkında yazılar yazan köşe yazarını da eleştirdi...
 
 
Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan göreve geldikleri günden itibaren sürekli denetime tabi tutulduklarını çalışamaz hale getirilmeye çalışıldığını ifade ederek, “Ayıp, yazık, günahtır. İnatla iş yapmaya devam ediyoruz. Bundan sonra daha hızlı çalışacağız” dedi.
 
Bir buçuk yıl önce 8.10.2010 tarihinde çamlık piknik alanı önündeki araziyi huzur evi yapımı için tahsis ettiklerini ifade den Mutan; “O zaman İl Müdürü Doğan Höke’ydi, Vali Abdülkadir Atalık’tı. Vali gitti. Müdür gitti. Tahsisli yer duruyor ama huzurevi olmadı. Müdürün yerine bir milletvekilimizin yakını müdür oldu. Vatandaşa hizmet için mi varsınız. Yakınlara koltuk sağlamak için mi varsınız? Devlette devamlılık esastır. Huzurevi yapacağız dediniz. Huzurevi yapınız. Devlet verdiği sözün arkasında durur. Huzurevini ona buna çevirmeyin” dedi.
 
Piknik alanının neden belediyeye verilmediğini de soran Başkan Mutan; “Benim piknik alanım 2 yıldır neden verilmiyor. Her şeyi ile onaylanmış 2012 mali bütçesi konuşulurken Milletvekilimiz Serdar Soydan soru olarak da sordu hala bekliyoruz. Ayıptır. Bir an önce piknik alanı tahsisi ve huzurevi yapılmasını istiyorum” şeklinde konuştu.
 
“Adalet Sarayı’nın yeri hazır”
Çanakkale de bir çok ilçeye adalet saraylarının yapıldığını hatırlatan Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan; “İlçelere adalet sarayı yapıldı. İçi boşaltılmış adaletin dahi saraylarının ilçeye gittiği üç dönemdir de hukukçu milletvekiline ek, bir hukukçu daha geldi. Bir adalet sarayı yapın. Kepez de hazır yer var. Toprak Mahsulleri Ofisinin yerini adalet sarayına döndürün. Son dönemidir vekilimizin, gider ayak bir eser bırakın. Duble yollar dendi . Duble yollar da hala bitmedi” dedi.
 
“İlköğretim okulunu yapalım”
Kepez`de 26 vatandaşın bağışladığı 4165 m2’ lik alana ilköğretim okulu yapılmasını istediklerini hatırlatan Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan “Milli Eğitim eski  Müdürü 3 yılda buraya uğramadı. Burnunun dibindeki belediyeye gelmedi. AKP İzmir’i almak istemiyor, isteseydi Vefa Bardakçı’yı oraya yollamazdı. Bir tane okulum var. 26 tane kepezli vatandaşın atadan dededen üzerine miras kalarak bağışladığı Dardanel fabrikalarını geçince 4165 m2 bir alan ilk öğretim alanı  olsun diye bağışlandı. Bu okulu lütfen yapın.”
 
“Dostları ağır cezaya bekliyorum”
Kepez Belediyesi’nin göreve geldikten kısa bir süre sonra denetlemeye alındığını ve adata iş yapamaz hale getirilmeye çalışıldığını bildiren Başkan Mutan; “Bize operasyon yapıldı. İlk mahkeme Cuma günü tüm dostları ağır cezaya bekliyoruz. Bu çaplı belediyeler 3 yıl da bir denetim görür. Biz 23. Ayda denetlendik. Genel teftiş geçirdik. 3 konuyla bölge idareye gönderildik. Mülkiye müfettişleri geldi 3-4 konu ile ilgili onlar gönderdi.  12 ay işçi çalıştırdık diye zimmet çıkarmaya çalıştılar. Görevi kötüye kullanma ile ilgili kararlar Edirne bölge idareden bizim lehimize geldi. En son özel soruşturma ile 13-14 konu ile muhatap olduk. Ensemizde boza pişirdiler. Hareketsiz kılmaya çalıştılar. Alıştık yenileri gelsin. Ayıp, Yazık, Günah inatla iş yapmaya devam ediyoruz. Bundan sonra daha hızlı çalışacağız. Bu hükümet böyle giderse bu ufacık binalar yetmeyecek o nedenle adalet sarayı istedim.”
 
“Galilei kim? Firuze kim?”
Bir yerel gazetede takma isimle kendisi hakkında yazılar yazar köşe yazarını da eleştiren Başkan Mutan; “ Yurttaş kimliğini saklamaz. Firuze azıcık üniversite ile ilgilensin. Galilei dünya dönüyor diyor. Evet dünya dönüyor ama sizi oraya taşıyan güçler de çekip gidecekler. Konuş kardeşim her konudan 19 Mayıs’tan, mezhepten, depremden konuş ama azıcık da çık da  üniversiteden konuş. Ayıptır sabaha kadar o binaları aydınlatmanın alemi yok. Bu benim değil vatandaşın eleştirisi. Biz evde bu kadar lamba yakamıyoruz diyor bizim paralarımızla binalar aydınlatılmasın diyor. Buradan da firuze beye selamlarımı ileteyim. Galilei kim? firuze kim?” dedi.
Paylaş