“Kendi çıkarları için beni kullanamazlar”

Cevatpaşa Mahallesi Muhtar adayı Ali Tuzlu, “Dün (önceki gün) yaptığımız basın açıklamamız hiçbir kişi, kuruluş, siyasi ve sivil toplum kuruluşlarına haber verilmeden, sadece basınla paylaşmak istediğimiz bir duyurudur” dedi. Tuzlu, “Daniş ile birlikte” açıklama yapılacağı yönündeki maile de tepki gösterdi...

1911
Cevatpaşa Mahallesi Muhtar adayı Ali Tuzlu, dün yine adaylık açıklaması yaptı. Tuzlu`nun önceki gün gerçekleştirilen adaylık açıklamasına AKP`li Başkan adayı Mehmet Daniş de katılmıştı. Adaylığının bir siyasi parti güdümündeymiş gibi algılanmaması gerektiğini ifade eden Tuzlu, bir basın bülteni ile muhtarlık açıklamasını AKP`li Belediye Başkan adayı Mehmet Daniş ile birlikte yapacağı yönünde duyurulmasına ise sert tepki gösterdi. “20 yıl önce Cevatpaşa Mahallesi Muhtar adaylığımı açıklarken duyduğum heyecanı bugün de aynı şevkle yaşıyorum” diyen Tuzlu, “Çok sevdiğim mahalleme, çevre sakinlerinin tekrar büyük sevgisi ve ısrarları sonucunda muhtar adayı olma kararı aldım. Tüm siyasi arenaların dışında, tamamen mahalleyi ve ihtiyaçlarını baz alarak çıkış noktamızı belirleyen bu adamlarımızın `parti güdümünde` değerlendirilmesi bizleri derinden üzmüştür. Dün yaptığımız basın açıklamamız hiç bir kişi, kuruluş, siyasi ve sivil toplum kuruluşlarına haber verilmeden, sadece basınla paylaşmak istediğimiz bir duyurudur. Farklı gelişmelere sebep vermesi, kararımızı tekrar gözden geçirmemize ve bu `yandaşlık`mış gibi gösterilmek istenen durumun ortadan kaldırılması açısından bu açıklamayı üzerine basa basa tekrar yapmamıza neden oldu. Mahalle sakinlerinin yoğun isteği ve desteği ile başlangıçtaki sloganımız olan `sevgi ile başladık, sevgi ile devam edeceğiz` anlayışını devam ettirerek; mahallemizin tüm adımlarını beraber atmak üzere tamamen hür irademle, hiçbir siyasi görüş altında olmayarak muhtar adaylığımı tekrarlıyorum” ifadesini kullandı.
 
“Beni kullanamazlar”
“Bir de bugün elime geçti. Şahsımla ilgili olarak haberim olmadan, Miller Oto`dan Müge Şahin isimli bir hanım dün saat 15:44 saati itibariyle bir basın bildirisi yayınlamış” diyen Tuzlu, “Bugün kendisini aradım, bunun doğru olup olmadığını sordum, teyit ettirdim, `kime sorarak yaptınız bunu?` dedim, `Can bey` dedi. Şimdi arkadaşlar, muhtarlığa aday olduk, muhtarlıkta siyaset yoktur, hepimiz bu memlekette yaşıyoruz. Ayıp değil mi? Benim haberim olmadan böyle bir şey yapılır mı? Hepimizin ailesi var, çoluğu, çocuğu var. Yakışır mı? Herhangi bir partiye kanalize olmuş gibi bir algı yaratılması doğru mu? Biz 20 sene bu işi yaptık. Bu memleketin çoğu beni tanır, nasıl bir adam olduğumu de bilirler. Ayıp, ayıp. İnsanlar kendi çıkarlarını gözetmek için, beni kullanamazlar. Hepimiz burada yaşıyoruz, ayıp değil mi? Bizim onurumuz var, gururumuz var. Can Mildon beyefendi kime sormuş? Ben kimi çağırmışım? Kendi arkadaşlarım ve azalarım hariç. Bugüne kadar hep tarafsız durdum, yine de tarafsızlığım devam edecek. Ayıptır ayıp. Beni karalamaya kalkıyorsunuz. Yazık değil mi bize? Bu mudur dürüstlük, bu mudur insanlık? Bütün yasal hakkımı kullanacağım, bütün kamuoyunun da beni yanlış değerlendirmesini istemiyorum” ifadeleri ile düşürüldüğü durumu tepki gösterdi.
Paylaş