“Kazdağları çığlık atıyor”

Çanakkale’de bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Atikhisar Kır Şenlikleri büyük ilgi gördü. “Kazdağları çığlık atıyor” sloganı ile gerçekleştirilen şenliklerde, Çanakkale bölgesindeki altın arama faaliyetlerine ve termik santral çalışmalarına tepki gösterildi.

Karabiga`daki ÇED toplantısıyla ilgili yapılan açıklamada ise; “Asıl görevi kamunun, yani halkın hak ve çıkarlarını korumak olan kamu görevlileri, gerçeğe aykırı tutanak düzenleyerek dolaylı olarak şirketin çıkarlarına hizmet etmektedirler. Söz konusu görevliler hakkında soruşturma açılmasını talep ediyoruz” denildi.

697
Çanakkale’de bu yıl üçüncüsü “Kazdağları çığlık atıyor” sloganı ile gerçekleştirilen Atikhisar Kır Şenlikleri, geride kalan iki yıla göre daha coşkulu ve yüksek katılımlı geçti. İki güne yayılan etkinliklerin ilk gününde basın açıklaması ve yürüyüş gerçekleştirildi. “Metalik madencilik ve termik santral çalışmaları ile ilgili düzenlenen ÇED, hakli bilgilendirme toplantılarına yöre halkı şiddetle karşı çıkmış, toplantıların hemen hemen hiçbirisini yaptırmamıştır. Buna karşın tüm ÇED raporları adeta otomatiğe bağlanmış gibi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanmıştır. Son olarak Karabiga’da termik santral ÇED toplantısı yöre halkı tarafından yaptırılmamıştır. Buna rağmen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı adına katılan kamu görevlileri tarafından (toplantıya katılım sağlandığı ve toplantının yapıldığı) yönünde tutanak tutulduğu bildirilmiştir. Asıl görevi kamunun, yani halkın hak ve çıkarlarını korumak olan kamu görevlileri, gerçeğe aykırı tutanak düzenleyerek dolaylı olarak şirketin çıkarlarına hizmet etmektedirler. Söz konusu görevliler hakkında soruşturma açılmasını talep ediyoruz” denildi. Basın açıklamasının ardından yaklaşık 500 kişilik grup, Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayarak İskele Meydanı ve Kordonboyu üzerinden Golf Aile Çay Bahçesi önüne kadar yürüdüler. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın da katıldığı yürüyüş boyunca “Çanakkale suyuna sahip çık” sloganı atıldı.
 
 
 
 
 
Atikhisar’da muhteşem kalabalık
Şenliklerin ikinci gününde, Kayadere Mesire alanında gerçekleştirilen Atikhisar Kır Şenliği’ne katılım ise oldukça yoğundu. CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve CHP İl Başkanı Hamza Karagöz’ün yanı sıra Karabiga Çevre Platformu üyeleri ve Karabiga halkının da katılımı dikkat çekti. Altın madenciliğine ve termik santrallere karşı sloganların atıldığı, halayların çekildiği şenlik büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.
Paylaş