“Katliamın bedeli olur mu?”

Biga’ya bağlı Karabiga beldesinde termik santral faaliyeti yürüten ve halkın büyük tepkisini çeken firmanın, Karabiga Belediyesi’ne araç hibe etmesi dikkat çekti. Vatandaşlar, “Bu araçlar, çevre katliamının bedeli mi?” diye sordu.

1001
Karabiga’da termik santral faaliyeti yürüten Cenal Elektrik Üretim A.Ş tarafından, Karabiga Belediyesi hizmetlerinde kullanılmak üzere “karşılıksız” olarak hibe edilen araçlar belediye garajındaki yerini aldı. 1 adet vibrasyonlu yol silindiri, 1 adet damperli kamyon ve 1 adet Bekoloder iş makinesi, belediye meclisince kabul edilmişti. Hibe edilen iş makineleri belediyeye teslim edilmesiyle birlikte hizmete başladı.
 
 
Belediye resmi sitesinden duyuruldu
Karabiga Belediyesi resmi web sitesinden 22 Nisan 2013 tarihinde yapılan açıklamada şu cümlelere yer verildi; “Cenal Elektrik Üretim AŞ. tarafından, Belediye Hizmetlerinde kullanılmak üzere karşılıksız hibe edilmek istenen 1 adet vibrasyonlu yol silindiri, 1 adet damperli kamyon ve 1 adet Bekoloder iş makinesi 04/03/2013 tarihli toplantıda Belediye Meclisimizce kabul edilmişti. Bugün itibariyle sıfır km. iş makinelerinin tamamının Belediyemize teslimi yapıldı.”
 
Katliamın bedeli mi?
Belediye resmi sitesinden duyurulan haberle ilgili olarak ortaya çıkan vatandaş yorumları ise oldukça sertti. Vatandaşlar, “Karabiga’da termik santral hem insan sağlığına hem tarihin korunması noktasında hem de doğanın devamlılığında olumsuz etkileri olacağı bellidir. Karabiga’daki termik santral ileride yaşanabilecek çevre katliamlarına sebep olacaktır. Belediyenin kabul ettiği bu makineler ise tam anlamıyla bir rüşvettir. Çevre katliamının bir bedeli olamaz. Bu makineler bir bedel olarak görülmektedir” dediler.
Paylaş